Αγγέλα Δουλγεράκη

Επιχείρηση ''φωτιά'' τα ξημερώματα στα στενά του Ηρακλείου (Ηχητικό)

Λαχτάρησαν οι κάτοικοι της οδού Γιαμπουδή τα ξημερώματα από φωτιά που ξέσπασε σε Μίνι Μάρκετ.

Αγώνας μετ εμποδίων την ίδια για την Πυροσβεστική που βρήκε μπροστά της τα ''φυσικά'' εμπόδια της στενότητας των δρόμων και των παρκαρισμένων αυτοκινήτων. Παρόλα αυτά η φωτιά περιορίστηκε και σβήστηκε μέσα σε μία ώρα προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές.


Το ύψος των ζημιών στο κατάστημα είναι μεγάλο, τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς διερευνά το ανακριτικό της πυροσβεστικής, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μανόλη Δαμουλάκη στο Ράδιο 9,84 και στην Α.Δουλγεράκη .

Αναφορικά με τις δυσκολίες πρόσβασης για άλλη μία φορά της υπηρεσίας στο σημείο της φωτιάς ο διοικητής του σώματος στο Ηράκλειο επανέλαβε την έκκληση του από τη μία προς όλους μας να σκεφτόμαστε τι προκαλούν οι ενέργειες μας , προσθέτοντας ότι πρόταση της υπηρεσίας του προς το Δήμο εδώ και ένα περίπου χρόνο είναι η ενίσχυση του δικτύου των πυροσβεστικών κρουνών στο εντός των τειχών τμήμα της πόλης παράλληλα με εκείνες τις ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν τα αυτοκίνητα άμεσης ανάγκης να φτάνουν στα κρίσιμα σημεία.

Συγκεκριμένα  φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στις 04.00 τα ξημερώματα στην οδό Γιαμπουδή 12 , λίγο πιο πάνω από το πολιό Απολλώνιο.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης της πήραν μέρος τέσσερα αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής με 11 άνδρες.

 Όμως λόγω της στενότητας του δρόμου χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί αρχικά ένα μικρό αυτοκίνητο της υπηρεσίας , να γίνει μετάγγιση νερού από το ένα στο άλλο πυροσβεστικό να μετακινηθεί ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο από τους ίδιους τους πυροσβέστες.

Σχόλια