default-image

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Αιματοκρίτη

Απόψεις
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Αιματοκρίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης" σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί μέσα στη μονάδα αιμοδοσίας  ΠαΓΝΗ (παραπλεύρως του τμήματος επειγόντων) και είναι ανοικτή για οποιονδήποτε επιθυμεί να δώσει αίμα .

Θα ξεκινήσει στις 9:00-14:00 και το απόγευμα 17:00-19:30.

Αίμα μπορεί να δώσει κάθε άνδρας ή γυναίκα από 18-62 ετών που ζυγίζει πάνω από 50 κιλά, είναι υγιής και αισθάνεται καλά την ημέρα της αιμοδοσίας. Η διαδικασία είναι απλή: ο γιατρός της αιμοδοσίας λαμβάνει ένα σύντομο ιστορικό, μετρά την πίεση και τον αιματοκρίτη ώστε άμεσα γνωρίζεις αν μπορείς να δώσεις αίμα.

Η αιμοληψία είναι ανώδυνη, διαρκεί περίπου 10 λεπτά και είναι εντελώς ακίνδυνη για τον αιμοδότη αφού γίνεται από έμπειρο προσωπικό και όλα τα υλικά είναι αποστειρωμένα και ανοίγονται μπροστά του.

Τονίζουμε ότι στις αιμοδοσίες που συντονίζει ο "Αιματοκρήτης" δεν υπάρχει τράπεζα αίματος, ούτε διαχείριση αίματος με οποιονδήποτε τρόπο. Κάθε αιμοδότης λαμβάνει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να καλύψει μελλοντική ανάγκη σε αίμα για τον ίδιο ή την οικογένεια του.

Τι προετοιμασία χρειάζεται

Πρέπει να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να έχουν περάσει τουλάχιστον 2 ώρες από το μεσημεριανό ή να έχετε πάρει ένα ελαφρύ πρωινό. Καλό είναι να έχετε μαζί σας την ταυτότητα  ή το πάσο σας εάν είστε φοιτητές και την κάρτα αιμοδότη σας εάν είστε ήδη αιμοδότες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News