Αγγέλα Δουλγεράκη

'' Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να εξαλείψουμε την ενδοσχολική βία'' (Ηχτικό)

Καθημερινό φαινόμενο η ενδοσχολική βία από τις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού έως και την Τρίτη τάξη του Λυκείου βάσει των στοιχείων που συγκεντρώνει το παρατηρητήριο Κρήτης .

Παιδιά, αγόρια και κορίτσια πέφτουν θύματα λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας με τα περιστατικά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ράδιο 9,84 να είναι ανησυχητικά αυξημένα στα Δημοτικά σχολεία, όπως καταγράφουν και οι δάσκαλοι.


Μόλις τις προηγούμενες ημέρες  σε δημοτικό σχολείο της περιφερειακής ενότητας του Ηρακλείου παιδιά της έκτης τάξης χτύπησαν συμμαθητή τους προκαλώντας του εκτεταμένα τραύματα στην κοιλιά και στα γεννητικά όργανα.


Σε σχολείο επίσης όμορου Δήμου μαθητής της έκτης τάξης Δημοτικού που με απειλές δεν άφηνε τους μικρότερους συμμαθητές του να καθίσουν στα καθίσματα του λεωφορείου που τους μετέφερε προς το σπίτι και τους υποχρέωσε να στέκονται όρθιοι ή να κάθονται στα σκαλοπάτια της πόρτας του λεωφορείου , μίλησε ''λιμανιώτικα'' σε μητέρα που περίμενε στη στάση , είδε τι συνέβαινε και τόλμησε να του κάνει παρατήρηση. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πατέρας του που απλά είπε: ''Ε και τι έγινε''.

''Οικογένεια , σχολείο , κοινωνία από κοινού οφείλουν να προχωρήσουν προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο'' είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη ο Νίκος Μετζίνης , συντονιστής δράσης κατά του σχολικού εκφοβισμού στην περιφέρεια Κρήτης.


31 Οκτωβρίου αναμένεται να διεξαχθεί σύμφωνα με τον ίδιο και ημερίδα με τη συμμετοχή πολλών επιστημόνων στο χώρο της παλιάς λαχαναγοράς στο Ηράκλειο.  

Σχόλια