default-image

Σ.Φραγκαιδάκης : Αν ήμασταν ενωμένοι παιγνίδια με τη ρακή δεν θα παίζονταν (Ηχητικό)

Απόψεις
Σ.Φραγκαιδάκης : Αν ήμασταν ενωμένοι παιγνίδια με τη ρακή δεν θα παίζονταν (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαφτίζουν Κρητική τη Σκοπιανή ρακή επιτήδειοι προκαλώντας καίριο πλήγμα στους αποσταγματοποιούς σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Νέα Κρήτη.

Τα παράνομα βαφτίσια της ρακής έχουν ενταθεί φέτος. Πέρυσι που επικαλεστήκαμε τα στοιχεία αυτά στην αρμόδια επιτροπή, το Γενικό Χημείο του Κράτους μάς απάντησε ότι αδυνατεί να κάνει τους ελέγχους για την πάταξη του φαινομένου» λέει ο Στάθης Φραγκιαδακης, πρόεδρος των καζανάρηδων του νομού Ηρακλείου.

Προσθέτει πως έρευνα του ΜΑΙΧ που ακόμα δεν έχει βγει στη δημοσιότητα δείχνει το 29% των τουριστών που επισκέπτονται την Κρήτη  να προτιμάει τη ρακή και πως μόνη λύση που ωστόσο ακόμα δεν έχει εγκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο είναι η ταυτοποίηση και διακίνηση του προϊόντος με το όνομα του παραγωγού.

Αιχμές του ιδίου και στη στάση των λοιπών αμπελοκαλλιεργητών  που αντί να απευθυνθούν στο σύλλογο για τα συμφέροντα του προϊόντος  προτιμούν τους ιδιώτες με ότι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με το διεκδικητικό πλαίσιο για την προστασία του προϊόντος.

Μεγάλη πληγή εντωμεταξύ για το προϊόν όπως καταγγέλλουν παραγωγοί στο Ράδιο 9,84, αποτελεί η πρόσμιξη του με τη Μελάσσα και τη Ζάχαρη που αν και ευρέως διαδεδομένη το τελευταίο διάστημα . Για φήμες που ωστόσο από τους ελέγχους δεν έχει προκύψει αποτέλεσμα κάνει λόγο ο πρόεδρος των αποσταγματοποιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News