default-image

Στο υπουργείο υγείας οι Δήμαρχοι Λασιθίου για την υγεία

Απόψεις
Στο υπουργείο υγείας οι Δήμαρχοι Λασιθίου για την υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Συνάντηση των Δημάρχων όλου του Λασιθίου το μεσημέρι με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Επί τάπητος θα τεθούν τα καυτά θέματα της υγείας στο νομό και τα μεγάλα προβλήματα για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων που σήμερα στενάζουν υπό την έλλειψη ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού, υποσχέσεων και κονδυλίων.   

Για τους πολίτες του Λασιθίου κοινό αίτημα αποτελεί η αυτόνομη λειτουργία νοσοκομείων και κέντρων υγείας  και η ενίσχυση του ΕΚΑΒ.

Γ.Μανουσάκης : Είναι υποχρεωμένοι να ενισχύσουν την υγεία στο Λασίθι

Τη δυσφορία τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου που δεν έχουν κληθεί στη σύσκεψη για τα θέματα που απασχολούν στο νομό.

''Είμαστε ένα σκαλοπάτι κάτω από το χάλι όλης της Ελλάδας '' είπε ενδεικτικά στο ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζόμενων Γιώργος Μανουσάκης . ''Δεν επιθυμούν να έχουν καμία συνάντηση με τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Συγκεκριμένα στην έγγραφη καταγγελία τους αναφέρεται:

Καταγγέλλουμε την απόφαση του υπουργού υγείας  να αποκλείσει τα σωματεία των εργαζομένων των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου από τη σύσκεψη  που συγκαλεί αύριο Τρίτη 16/9 στο υπουργείο υγείας με  τους δημάρχους, τους βουλευτές και τους διοικητές των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου με θέμα τη δημόσια υγεία στο νομό.

Οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων είναι αυτοί που - παρά το ότι εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες με ελλείψεις υλικών και προσωπικού, με παράνομα προγράμματα εργασίας και με απλήρωτες εφημερίες, νυχτερινά και αργίες - ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες υγείας του πληθυσμού του νομού Λασιθίου και γνωρίζουν τα προβλήματα από πρώτο χέρι.

Ο αποκλεισμός τους από το διάλογο γι αυτά τα προβλήματα είναι αποκαλυπτικός  όσο αφορά στην ουσιαστικότητα και την ειλικρίνεια του όποιου διαλόγου, αλλά είναι προφανώς και στοχευμένος από τον Υπουργό Υγείας και τη συγκυβέρνηση που συνεχώς λαμβάνει μέτρα και ψηφίζει νόμους εις βάρος των εργαζομένων.

Μ.Κτιστάκη: Είμαστε οργισμένοι

Στην καθυστέρηση υλοποίησης της απόφασης της ΔΥΠΕ για την τοποθέτηση γιατρού χειρούργου στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας με αποτέλεσμα δεκάδες επεμβάσεις να πηγαίνουν προς τα πίσω αναφέρεται σε ανακοίνωσή της , παράλληλα , η Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας.

''Είναι ανακόλουθοι. Άλλα υπόσχονται κι άλλα πράττουν. Περιμένουμε να δούμε από τις συνεχείς συσκέψεις σήμερα κι αύριο τι θα πράξουν κι αν τελικά θα κρατήσουν το λόγο τους, προασπίζοντας την υγεία των κατοίκων της περιοχής'' είπε μεταξύ άλλων στο Ράδιο 9,84 το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μαρία Κτιστάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News