Αγγέλα Δουλγεράκη

Γάζα: Επιστροφή στο Μεσαίωνα

Με αυτές τις λέξεις περιγράφει τις συνθήκες που επικρατούν αυτή την ώρα στη Λωρίδα της Γάζας ο γιατρός από τους γιατρούς χωρίς σύνορα Απόστολος Βείζης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Χιλιάδες άνθρωποι αυτή την ώρα εκτός από αυτούς που χάνουν τη ζωή τους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα , νερό,  τρόφιμα, ζουν στο σκοτάδι κι αντιμετωπίζουν προβλήματα, αναφέρει.

Παράλληλα αναφέρει ότι γίνεται αγώνας την ίδια ώρα οι γιατροί κι άλλοι φορείς να περάσουν στους πληγέντες είδη πρώτης ανάγκης.

 Έκκληση από τον ίδιο προς τους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν βοήθεια να συνδράμουν οικονομικά καθώς έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί στοιχειώδης ιατρική βοήθεια προς τους πληττόμενους.


Είκοσι Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε σχολείο του ΟΗΕ σκοτώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στη διάρκεια βομβαρδισμών στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.


Η υπηρεσία του OHE για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε κρυψώνα με ρουκέτες σε ένα από τα σχολεία της στη Λωρίδα της Γάζας, καταγγέλλοντας «εκείνους» που τις τοποθέτησαν, χωρίς πάντως να δείξει προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Σχόλια