Αγγέλα Δουλγεράκη

Συνάντηση για τα χημικά με τον πρέσβη της Ρωσίας (Ηχητικό)

Διπλωματική, αλλά και αποκαλυπτική, ήταν η στάση του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα στη διάρκεια α της συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία του  Παγκρήτιου  Συντονιστικού,  κατά της υδρόλυση  των χημικών της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε να μεταφέρει, το πλήρες περιεχόμενο της συζήτησης που έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας επεσήμαναν ότι η Ρωσία δεν είναι αμέτοχη στη διαδικασία υδρόλυσης των χημικών καθώς ο Οργανισμός Εξουδετέρωσης των Χημικών έχει ανακοινώσει πως το σχέδιο τελεί επίσης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Η δική μας πολιτική ευθύνη σταμάτησε από τη στιγμή που  οι ΗΠΑ μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, κανένας κίνδυνος» απάντησε ο Πρέσβης., συμπληρώνοντας πως άλλωστε στο κυρίως μέρος της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη συμμετέχουν αμιγώς αμερικανικές και μόνο δυνάμεις.

Αυτή την ώρα τα μέη του παγκρήτιου Συντονιστικού βρίσκονται στην πρεσβεία των ΗΠΑ και ζητούν συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη χωρίς να έχει προκαθοριστεί ραντεβού

Οι πολίτες της Κρήτης δεν αποδέχονται ότι ο χώρος της Μεσογείου,  έχει επιλεγεί είτε για να συντηρεί την Οικονομία του Πολέμου μέσω τεχνητών οικονομικών και πολεμικών συγκρούσεων, είτε ως σκουπιδότοπος των επικίνδυνων καταλοίπων της «ανάπτυξης» μέσω "πιλοτικών προγραμμάτων",  όπου η ζωή δεν έχει αξία.

Με την ευκαιρία απευθύνεται πρόσκληση σε κάθε πολίτη της Κρήτης να ενώσει την φωνή του με το παγκρήτιο Συντονιστικό και να συμμετέχει στην Παγκρήτια κινητοποίηση με τον επικείμενο αποκλεισμό της Νατοϊκής βάσης της Σούδας το Σαββατοκύριακο 19 - 20 Ιουλίου.

Θα φθάσουμε μέχρι τέλους

''Η Ελληνική κυβέρνηση αρνείται να μας δεχθεί. Δεν ακούει τη φωνή μας. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι συναντώντας τους ανθρώπους που φέρονται να κρατούν στα χέρια τους τη ζωή μας. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε'' είπε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού ο πρόεδρος της διοικούσας του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο Cape Ray αναμένετε να βρεθεί σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Κρήτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας onalert.gr, ενώ στο   σήμα του κυβερνήτη του πλοίου , εκτός από τα "τυπικά", γίνεται λόγος για τις αντιδράσεις των κατοίκων της Κρήτης οι οποίες θα "δοκιμαστούν" από την "προσέγγισή" του.

Στις 7.00 το απόγευμα επίσης στα Λιοντάρια το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Απαιτούμε σταματήσει τώρα το πείραμα της υδρόλησης

Γενική συνέλευση απόψε του συντονιστικού φορέων απόψε και στο Δημαρχείο Ρεθύμνου προκειμένου να συντονιστούν τα βήματα φορέων και πολιτών ενόψει των νέων κινητοποιήσεων.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η υδρόλυση των χημικών όπλων που πούλησαν στη Συρία οι βιομηχανίες του πολέμου έχει ήδη αρχίσει. Τα πλοία βρίσκονται ΒΔ της Παλαιόχωρας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση διακοπή του πειράματος της υδρόλυσης. Απώτερος στόχος είναι -μεταξύ άλλων- η νομιμοποίηση της κλειστής θάλασσας της Μεσογείου ως χώρος απόθεσης αποβλήτων για τα χημικά όπλα και άλλων χωρών, όπως έχει ήδη δρομολογηθεί σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας.

Να σταματήσει τώρα η παραγωγή χημικών όπλων. Να σταματήσει να είναι η Μεσόγειος νεκροταφείο χημικών και τάφος προσφύγων των πολέμων τους.

Συμμετέχουμε στον ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ Σάββατο 19 με Δευτέρα 21 Ιουλίου.

Συμμετέχουμε την Πέμπτη 17 Ιουλίου στη συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο Ρεθύμνου στις 7:30 μ.μ. Διαμαρτυρόμαστε-ενημερωνόμαστε-οργανώνουμε την έξοδό μας για τις βάσεις-συμβάλλουμε οικονομικά για να μεταβούν οι διαδηλωτές ΔΩΡΕΑΝ στις Βάσεις.

Επί ποδός οι εργαζόμενοι στα Χανιά για τα εγκλήματα στη Μεσόγειο

Καταδικάζουν με ψήφισμα τους τα εγκλήματα που διαπράττονται στη μεσόγειο οι εργαζόμενοι στους δήμους της περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Ενδεικτικά αναφέρουν :

Εργαζόμενοι εργαζόμενες ,

στη Μεσόγειο αυτήν την περίοδο συντελείται τριπλό έγκλημα με την συγκατάθεση και στήριξη της χρεοκοπημένης ελληνικής κυβέρνησης :

-Νοτιοδυτικά της Κρήτης το Αμερικάνικο ναυτικό έχει ξεκινήσει εν πλω το επικίνδυνο πείραμα  της υδρόλυσης των χημικών του πολέμου της Συρίας .

-Στη Γάζα ο Ισραηλινός στρατός για μια ακόμα φορά επιχειρεί νέα γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

-Στα Χανιά συνεχίζεται η ομηρία των 140 Σύριων προσφύγων πολέμου οι οποίοι είναι άμεσα εκτεθειμένοι στο ενδεχόμενο έλλειψης στέγης και τροφής παραβιάζοντας κάθε διεθνή σύμβαση για τους πρόσφυγες πολέμου.

Σαν κάτοικοι της Κρήτης  και της Μεσογείου αλλά και σαν εργαζόμενοι  εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στο επικίνδυνο πείραμα της υδρόλυσης που συντελείται  στην  γειτονιάς μας  εν  κρυπτώ, απειλώντας την υγεία την οικονομία-τουρισμό  και το περιβάλλον  του τόπου μας .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Την άμεση διακοπή του πειράματος της υδρόλυσης και καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να αποχωρήσει και να σταματήσει τη χρηματοδότηση του εν λόγω εγχειρήματος.

Την καταστροφή των χημικών όπλων των πολέμων, να την διαχειριστούν  τα κράτη και οι κυβερνήσεις που τα παράγουν και τα εμπορεύονται στους τόπους τους.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ :

 Τη νέα σφαγή του λαού στη Γάζα από το στρατό του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΑΛΟΥΜΕ :

Τους εργαζομένους και τους πολίτες του Νομού Χανίων να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτά τα εγκλήματα και να συμμετέχουν μαζικά αγωνιστικά στις εκδηλώσεις όλων των φορέων που γίνονται στις 17, 19, 20 και 21 Ιούλη .

Συγκεκριμένα καλούμε σε συμμετοχή στον παγκρήτιο τριήμερο αποκλεισμό (19 - 21 Ιουλίου) της Νατοϊκής Ναυτικής βάσης της Σούδας  και ενημερώνουμε ότι εκπρόσωπος του συλλόγου μας  και της ομοσπονδίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συμμετέχει στην εν πλω διαμαρτυρία - ακτιβισμό που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες στην περιοχή που συντελείται το επικίνδυνο πείραμα της υδρόλυσης των χημικών του πολέμου .

Σχόλια