Αγγέλα Δουλγεράκη

Πυκνώνουν τα Όχι για το Cape Ray (Ηχητικό)

Ενώνουν φωνές, έστω και με καθυστέρηση πολίτες και φορείς της χώρας , ενάντια στην εξουδετέρωση των Χημικών στη Μεσόγειο, 100 χιλιόμετρα Δυτικά της Κισσάμου, καθώς απόψε στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνεται συναυλία για το θέμα, ενώ από αύριο ξεκινά και το δεκαήμερο κινητοποιήσεων στα Χανιά.

Την ίδια ώρα ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς με πιέσεις προς το κοινοβούλιο ζητά το θέμα να συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο σώμα, ενώ οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα.

Από την άλλη σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εξουδετέρωση των Χημικών με παραπλέοντα πολεμικά και εμπορικά πλοία να προδίδουν το στίγμα τους και τις κινήσεις τους.

Αναλυτικά:

Δίνουμε μάχη για να περάσει στο Ευρωκοινοβούλιο

Τα προσκόμματα που θέτουν οι Ευρωπαίοι προκειμένου να παραπεμφθεί στις καλένδες το θέμα της καταστροφής των Χημικών καταγγέλλει μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Είπε ωστόσο ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται και ότι τη Δευτέρα το απόγευμα που θα δοθεί η μάχη , θα υπάρξουν οι εξελίξεις που ελπίζει να μην είναι σε βάρος των Ελλήνων.


Ε.Καλλινίκου: Ζητώ συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Επίσημη ενημέρωση για το σχέδιο αντιμετώπισης ενδεχόμενου ατυχήματος πάνω στο «Cape Ray» ζητά με επιστολή-έγγραφο διαμαρτυρίας που κατέθεσε η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Γαύδου Ευαγγελία Καλλίνικου, η οποία πρωτοστατεί σε μία σειρά δράσεων.  
Το έγγραφο που υπογράφουν και άλλοι δήμαρχοι της Κρήτης και πρόκειται να κατατεθεί και στην Κεντρική Ένωση Δήμων υποβλήθηκε στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.  Παράλληλα θα αποσταλεί προς τις πρεσβείες των χωρών που εμπλέκονται με την υπόθεση, ενώ θα ζητηθεί και συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
''Ξεφόρτωσαν την πολιτική προστασία χωρίς πόρους και γνώση στην τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς εναλλακτικό σχέδιο'' δήλωσε η Δήμαρχος στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Β.Πισσίας: Θα βγούμε στ ανοικτά σύντομα για να σπάσουμε τη σιωπή

Συντονίζουν τις δράσεις τους και οι φορείς των Χανίων με τον αποκλεισμό της βάσης της Σούδας, την έξοδο προς τη μεσόγειο των αλιέων και των ακτιβιστών, την εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης και των τουριστών που βρίσκονται στο νησί.

''Θα βγούμε σύντομα στα ανοιχτά. Στόχος μας είναι η επικοινωνιακή ένταση και κατ επέκταση το άδοξο τέλος αυτού του πειράματος καθώς θα είναι υποχρεωμένοι να δώσουν εξηγήσεις στους πάντες πλέον'' είπε στο Ράδιο 9,84 στα πλαίσια της ίδιας εκπομπής με το Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής Βαγγέλης Πισσίας.


Ν.Λυγερός: Εάν υπήρχε ΑΟΖ δεν θ αντιμετωπίζαμε τέτοιο πρόβλημα

Την άποψη ότι δεν θα αντιμετωπίζαμε τέτοιο πρόβλημα εάν είχε οριοθετηθεί η ΑΟΖ εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 ο καθηγητής Νίκος Λυγερός.


Επανέλαβε ότι δεν θα μάθουμε ποτέ τι ακριβώς συνέβη δυτικά της Κρήτης καθώς η επιχείρηση χαρακτηρίστηκε στρατιωτική και πρόσθεσε ότι το αυτονόητο θα ήταν έστω και προληπτικά των μέτρων προστασίας του πληθυσμού.

Συλλαλητήριο για τα χημικά και τις Σκουριές την Παρασκευή στο Σύνταγμα.

Συλλαλητήριο ενάντια στην καταστροφή των χημικών αλλά και στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό οργανώνεται απόψε στις 20.00 στην πλατεία Συντάγματος, με σύνθημα «Χημικά - Σκουριές - Ακτές. Συμβαίνουν τώρα! Μαζί τα σταματάμε τώρα!».Την κινητοποίηση συνδιοργανώνουν το Συντονιστικό Επιτροπών Πρωτοβουλίας κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, οι Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής- Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και το Πανελλήνιο Δίκτυο Ακτές «Ώρα Μηδέν». Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Μελίνα Κανά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ν. Τουλιάτο, Παντελή Θαλασσινό, Νένα Βενετσάνου, Κώστα Λειβαδά και παραδοσιακή μουσική.

Σχόλια