default-image

Δυτικά της Κρήτης το Αμερικανικό CAPE RAY (Ηχητικό)

Απόψεις
Δυτικά της Κρήτης το Αμερικανικό CAPE RAY (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιβεβαιώνεται πλήρως η αποκάλυψη του koutipandoras.gr, ότι η θέση του CAPE RAY, του πλοίου-φαντάσματος πάνω στο οποίο καταστρέφονται τα χημικά της Συρίας, προδίδεται από τον εντοπισμό των συνοδευτικών της επιχείρησης πλοίων.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, γίνεται πλέον φανερό πως η -απόρρητη- τοποθεσία του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, πάνω στο οποίο γίνεται η υδρόλυση των χημικών της Συρίας, βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά της Κισσάμου.

Το koutipandoras.gr είχε αρχικά αποκαλύψει την ύπαρξη ενός σταθμευμένου τάνκερ, του SN FEDERICA, δυτικά της Κισσάμου, το οποίο παρέμενε σε αδράνεια για πολλές μέρες, καθώς επρόκειτο για πλοίο ανεφοδιασμού. Ακόμη, σύμφωνα με γερμανικές πηγές, το γερμανικό πολεμικό SCHLESWIG-HOLSTEIN είχε αναλάβει τη συνοδεία του CAPE RAY, ωστόσο και αυτό είχε κλειστές τις επικοινωνίες για να αποφευχθεί ο εντοπισμός του. Το koutipandoras.gr το είχε εντοπίσει, ως αγνώστου ταυτότητος γερμανικό στρατιωτικό πλοίο, για λίγα λεπτά της ώρας, χωρίς ωστόσο να καταστεί δυνατή η ταυτοποίησή του. Μέχρι και σήμερα, το σήμα που εξέπεμπε το SCHLESWIG-HOLSTEIN παρέπεμπε σε πλοιάριο της αστυνομίας στην βόρεια Γερμανία. Ήταν, δηλαδή, σήμα παραπλάνησης.

Τα σημερινά δεδομένα όμως, φέρνουν την επιβεβαίωση της έρευνας. Αυτή τη στιγμή, το τάνκερ του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, OILER 195, το οποίο χθες εμφανίστηκε να πλέει προς το σημείο του SN FEDERICA, αφού είχε παραλάβει κάποιου είδους φορτίο ανοιχτά της Σικελίας, φάινεται να πλέει παράλληλα και πολύ κοντά στο "αληθινό" SCHLESWIG-HOLSTEIN, το οποίο βρίσκεται νότια του SN FEDERICA και έχει ενεργοποιήσει τις επικοινωνίες για να δεχθεί ανεφοδιασμό από το OILER 195.

Το Cape Ray μπορεί να είναι κοντά στην Πελοπόννησο

Το φόβο ότι το αμερικανικό πλοίο πάνω στο οποίο εντείνεται η διαδικασία εξουδετέρωσης των χημικών βρίσκεται πιο κοντά στην Πελοπόννησο από ό,τι στην Κρήτη εκφράζουν τα επίσημα θεσμοθετημένα όργανα της Καλαμάτας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής υπεύθυνος του Τμήματος Διαχείρισης Τοξικών στο Πολυτεχνείο Κρήτης Βαγγέλης Γιδαράκος.

Παράλληλα ανέφερε ότι και στην Πελοπόννησο φορείς και πολίτες ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για τα όσα συμβαίνουν μέσα στη γειτονιά μας.

Θ.Μικρούτσικος: Συντελείται ένα έγκλημα σε βάρος μας

Στη χώρα μας συντελείται ένα έγκλημα μεγαλύτερο από όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα καθώς δημιουργεί και δεδομένα που μπορεί στο μέλλον να λειτουργήσουν σε βάρος της ανθρωπότητας , είπε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο κορυφαίος συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος.

Καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης για την πολιτική της και κατά των Ευρωπαίων Πολιτικών για τις αποφάσεις τους. ''Δεν τους ενδιαφέρει αν κάτι δεν πάει καλά στην κοιτίδα της ανθρωπότητας'' είπε.

Δεκαήμερο κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από το Σάββατο ξεκινά το Παγκρήτιο Συντονιστικό στα Χανιά, με πρώτη κινητοποίηση τον αποκλεισμό της Βάσης στη Σούδα.

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ Επιτροπής Ηρακλείου κατά των Χημικών

Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Διακάκη και Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο συντονιστής της ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Παυλιδάκης, ο Απόλλωνας Φιλιππής από την περιφερειακή παράταξη "Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης" και ο Αριστείδης Αθανασάκης από τη δημοτική παράταξη "Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες" συναντήθηκαν, μετά από αίτημά τους, με την «Επιτροπή Ηρακλείου κατά των Χημικών στη Μεσόγειο».

Αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσαν:

«Ζητήσαμε να συναντηθούμε με την Επιτροπή προκειμένου να ενημερωθούμε για το σοβαρό θέμα των χημικών και τις επιπτώσεις του στη φύση και στο περιβάλλον, στη Μεσόγειο, στην Ελλάδα και στην Κρήτη καθώς και για τις πρωτοβουλίες της επιτροπής .

Πρέπει να καλυφθεί το τεράστιο πολιτικό έλλειμμα που δημιουργεί η αποδοχή της δικομματικής κυβέρνησης στο να γίνει η υδρόλυση εν πλω στα όρια των χωρικών μας υδάτων, διαδικασία που πολλές χώρες αρνήθηκαν, αφού  πρόκειται για μια περίπλοκη διαδικασία καταστροφής που μάλιστα λαμβάνει χώρα πιλοτικά και σε ασταθείς θαλάσσιες συνθήκες.

Η συζήτηση ήταν ουσιαστική και διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Τα συμπεράσματα είναι ότι η πίεση στην κυβέρνηση πρέπει να συνεχιστεί και πολιτικά και από τους φορείς και το λαό, με πολλές ενέργειες και με ακτιβισμούς.

Εκτός από τα χημικά της Συρίας υπάρχουν και άλλα θέματα εξίσου σημαντικά όπως είναι το θέμα με τα πυρηνικά και τα απόβλητα σε βυθισμένα καράβια  στην περιοχή της Μεσογείου.

Συμφωνήσαμε και δηλώνουμε και ως ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και ως βουλευτές ότι συμμετέχουμε όχι μόνο ως συμπαραστάτες αλλά και ως αλληλέγγυοι στις ενέργειες της Επιτροπής κατά των χημικών στη Μεσόγειο στοχεύοντας κυρίως στην ενημέρωση και την κινητοποίηση των φορέων και του κρητικού λαού.

Εκτιμήθηκε ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για το συντονισμό με όλες τις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές της χώρας.

Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και ο ΣΥΡΙΖΑ και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να την προωθήσει.

Οι Βουλευτές και Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται ήδη σε αυτή την κατεύθυνση και η πρόταση που κατατέθηκε στην Επιτροπή ήταν να απευθυνθεί και στην Αυτοδιοίκηση α' και β' βαθμού όχι απλά για να συμμετέχει αλλά για να αναλάβει τον πλήρη ρόλο της.

Καλούμε όλους τους φορείς να πάρουν θέση για ένα θέμα που αφορά τη ζωή μας αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Η σιωπή είναι συνενοχή.

Στις κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις και σε όλες τις ενέργειες που αναλαμβάνει η Επιτροπή κατά των χημικών ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του θα συμμετέχουν και αναλάβουν και νέες πρωτοβουλίες εντός και εκτός Βουλής.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News