Αγγέλα Δουλγεράκη

Γ.Δαγκωνάκης: Η κυβέρνηση αλώνει τα πάντα – Θα είμαστε μπροστά τους (Ηχητικό)

Στους δρόμους σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τομέα διαμαρτυρόμενοι για την αξιολόγηση , την κινητικότητα , τις απολύσεις, τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Στο πλευρό τους και η ΓΣΕΕ που καλεί τα εργατικά κέντρα να διοργανώσουν συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Με κινητοποιήσεις γιορτάζουν οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου τη σημερινή μαύρη επέτειο της διαθεσιμότητας στον κλάδο τους.

Στη σημερινή κινητοποίηση μετέχουν και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νέο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης απεργούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού.

Με αγωγή η απάντηση του Δημοσίου προκειμένου η απεργία να κριθεί παράνομη και καταχρηστική. Η δικάσιμος, ορίστηκε για σήμερα.

Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον των εργαζομένων, η απάντηση που θα λάβει θα πρέπει να είναι καθολική. Κανείς δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης -απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων μας. Κανείς συνάδελφος δεν θα "εξαργυρώσει" οποιαδήποτε υπηρεσιακή θέση βάζοντας την υπογραφή του για την απόλυση συναδέλφων του. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ο κανιβαλισμός που η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν.

Την κατηγορηματική διαφωνία του με «προτάσεις» για αλλαγές στην εργατική νομοθεσία, σχετικά με τις απεργίες, την ανταπεργία (lock out) και το νόμο για τον συνδικαλισμό, επαναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή δημοσιεύματα περί κυβερνητικών προθέσεων για αλλαγές, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. Το ΠΑΣΟΚ «θα σταθεί απέναντι σε κάθε ενέργεια προώθησής τους» τονίζει.

''Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν ότι η εποχή του καναπέ πρέπει να περάσει, καθώς η κυβέρνηση ανοίγει όλα τα μέτωπα και αλώνει τα πάντα'' είπε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Δαγκωνάκης στο Ράδιο 9,84 .

Σχόλια