Αγγέλα Δουλγεράκη

Στάχτη έγιναν 50 στρέμματα στο Λασίθι – Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά

Φωτιά στην περιοχή ''Παράμπελα'' βόρεια του Αγίου Νικολάου , έκαψε 50 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα μέτωπα της φωτιάς τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο στις 07.00 περίπου το πρωί.

Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική κλήθηκε στις 02.00 τα ξημερώματα προκειμένου να σβήσει τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί για άγνωστη προς το παρόν αιτία στην περιοχή. Επί τόπου έσπευσαν τέσσερα αυτοκίνητα με δέκα άνδρες καθώς κι ένα πεζοπόρο τμήμα.

Οι φλόγες τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο στις 07.00 περίπου το πρωί, έχοντας αποτεφρώσει στο πέρασμα τους 45 στρέμματα με αγριάδες και πέντε καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Μεγάλος ο κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς

Προειδοποίηση για «πολύ υψηλό» κίνδυνο πυρκαγιάς σε τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου την Τετάρτη εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Η προειδοποίηση αφορά τις περιοχές:
Αττική

Βοιωτίας

Φωκίδα

Αργολίδας

Αρκαδία

Κορινθία

Αχαΐα

Λακωνία

Στην Κρήτη ο δείκτης επικινδυνότητας βρίσκεται στο 2 για την περιφερειακή ενότητα Λασιθίου, ενώ στο υπόλοιπο νησί βρίσκεται στο 3.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα και συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κλπ.Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική στον αριθμό 199.

Σχόλια