Αγγέλα Δουλγεράκη

Γ.Βρέντζος: Ξεπουλούν τα φιλέτα της ΔΕΗ (Ηχητικό)

Σε κλίμα υψηλών τόνων και έντασης ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ».

Η αντιπολίτευση, και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για έγκλημα που δεν θα μείνει ατιμώρητο, ενώ υπήρξε αμφισβήτηση της διαδικασίας, καθώς στο νομοσχέδιο δεν υπήρχε η υπογραφή του Γκίκα Χαρδούβελη, αλλά του προκατόχου του Γιάννη Στουρνάρα.

«Δεν θα επιτρέψω σε φανατικούς λαϊκιστές και δημιουργούς ψεύτικων εντυπώσεων στον ελληνικό λαό» να εμποδίσουν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους.

Χαρακτήρισε δε «κακόγουστο αστείο» την κατηγορία ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία. Ο κ. Σαμαράς έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του ΟΤΕ και διαβεβαίωσε ότι το θέμα για τη ΔΕΗ θα συζητηθεί εκτενώς στη Βουλή.

«Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν και σε τίποτα. Σε αυτούς που καθυστερούν τις ιδιωτικοποιήσεις, που θέλουν να φοβίσουν και να διώξουν τους επενδυτές, που δεν θέλουν να γίνει καμία μεταρρύθμιση, που θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη και το ευρώ και βρίσκουν την Ελλάδα για αφορμή» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Από τα μεσάνυχτα ξεκίνησαν οι κυλιόμενες 48ωρες απεργίες των εργαζομένων στις μονάδες όλης της χώρας. Έπονται καταλήψεις σε κτίρια διοικητικών υπηρεσιών σε όλες τις μονάδες.  

Παναττικό συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη. Θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα και το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από νωρίς το πρωί έξω από τα γραφεία της επιχείρησης στο Τσαλικάκι στο Ηράκλειο.

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες να μην επιτρέψουν το ξεπούλημα.

''Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους, λέγοντας όχι στο ξεπούλημα των φιλέτων της επιχείρησης , καθώς σε δύο χρόνια με αυτή την τακτική η επιχείρηση θα έχει σοβαρά προβλήματα και το ηλεκτρικό δεν θα είναι πλέον αγαθό για τους πολίτες είπε στο Ράδιο 9,84 το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης τεχνικών ΔΕΗ Γιάννης Βρέντζος.

Σχόλια