default-image

Γ.Μαστοράκης: Η απόφαση αξιοποίησης της βάσης ανήκει στους πολίτες (Ηχητικό)

Απόψεις
Γ.Μαστοράκης: Η απόφαση αξιοποίησης της βάσης ανήκει στους πολίτες (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραθεριστικές κατοικίες , καταστήματα, ενδεχόμενα και γκολφ οι προτάσεις μεταξύ άλλων του ΤΑΙΠΕΔ στην περιφέρεια και τη Δημοτική Αρχή Χερσονήσου για την αξιοποίηση της έκτασης της πρώην Αμερικανικής βάσης Γουρνών.

Τις έγγραφες προτάσεις του ταμείου προκειμένου αυτές να περάσουν προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, το Δημοτικό Συμβούλιο και στους τοπικούς φορείς ζήτησαν Σταύρος Αρναουτάκης και Γιάννης Μαστοράκης.

Αντίθετοι εμφανίζονται με τη στάση της πολιτείας οι φορείς της περιοχής προς το παρόν και η Επιτροπή Αγώνα.

Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Α.Δουλγεράκη ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης που βρέθηκε στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ ξεκαθάρισε ότι την απόφαση θα την πάρει η τοπική κοινωνία μαζί με τη δημοτική αρχή και επεσήμανε ότι τουλάχιστον για πρώτη φορά υπάρχει ξεκάθαρη πρόταση πλαίσιο για τις επενδύσεις στην περιοχή.

Είπε ότι βάσει της πρότασης, Σχολεία, Εγκαταστάσεις του Δήμου, Αθλητικές , Ενυδρείο και ο χώρος κατοικιών της Αεροπορίας δεν περιλαμβάνονται στο πακέτο προτάσεων. Φέρονται επίσης να εξασφαλίζουν βάσει της πρότασης τους  πως στην υπόλοιπη έκταση προβλέπονται κοινόχρηστοι χώροι σε ποσοστό 50% και ότι παραμένει ως έχει η οριογραμμή του αιγιαλού με την πρόσβαση των πολιτών ελεύθερη.

Οι προτάσεις του ταμείου αναμένονται αρχές Σεπτεμβρίου προκειμένου να εξεταστούν από τη Νέα Δημοτική Αρχή που αναλαμβάνει την 1η  του ίδιου μήνα καθήκοντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News