Αγγέλα Δουλγεράκη

Στη βουλή με προειδοποιήσεις το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ

Η κυβέρνηση φέρνει σήμερα στη Βουλή του νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ σύμφωνα με το newsit.gr .

Μετά το πρώτο "σοκ" , γράφει , από τον αιφνιδιασμό όλοι πλέον μοιάζουν να αναρωτιούνται εάν με τις αντιδράσεις που έχει επιφέρει, ειδικά στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο, το νομοσχέδιο αυτό θα περάσει. 

ΝΔ -ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ θα πρέπει πάλι να κάτσουν στο τραπέζι και να τα βρουν.

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως είναι αποφασισμένη να περάσει το νομοσχέδιο και μάλιστα η ΕΡΤ με το νέο πλέον σχήμα να εκπέμψει ξανά μέχρι τις 29 Αυγούστου όπως δήλωσε στον Βήμα FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
Το νομοσχέδιο έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο για διαβούλευση, χωρίς οργανόγραμμα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο νέος δημόσιος φορέας θα απασχολεί 1000 με 1200 άτομα προσωπικό και πως ήδη έχει γίνει η επιλογή ατόμων εγνωσμένου κύρους για τη στελέχωσή του. Όσον αφορά στο υπάρχον προσωπικό, ο Σίμος Κεδίκογλου διευκρίνισε ότι θα απολυθεί όλο αλλά θα έχουν προτεραιότητα στις νέες προσλήψεις όσοι πραγματικά έχουν αποδώσει έργο στην ΕΡΤ όλα αυτά τα χρόνια.

Τόσο προς το εξωτερικό, τα άλλα δύο κόμματα της κυβέρνησης δηλαδή,  όσο και ως προς το εσωτερικό του κόμματος της ΝΔ το Μαξίμου έχει ένα σαφές μήνυμα να περάσει: 
Εάν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο τότε η χώρα πάει σε εκλογές.

Οι αρχηγοί αναμένεται να καθίσουν και πάλι γύρω απ' το ίδιο τραπέζι για να τα βρουν. Η ΕΡΤ θα είναι κλειστή, επί της ουσίας ο Α. Σαμαράς θα έχει επιβάλει ένα δεδικασμένο στους άλλους δύο.

Από 'κει και πέρα το παλιό και γνώριμο για το ΠΑΣΟΚ νομοσχέδιο επί υπουργεία Μόσιαλου θα λειτουργήσει κατευναστικά, ενώ και το σχέδιο για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ εντός των επόμενων εβδομάδων θα ικανοποιήσει και το αίτημα της ΔΗΜΑΡ για ανοιχτή ΕΡΤ.

Εάν αυτά θα επιβεβαιωθούν μένει να φανεί στην επόμενη συνάντηση των τριών αρχηγών. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια