default-image

Σωρεία αντιδράσεων για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Απόψεις
Σωρεία αντιδράσεων για το κλείσιμο της ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κατάληψη διαρκείας αντιδρούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες απαντούν επίσης οι ενώσεις εργαζόμενων , τεχνικών και διοικητικού προσωπικού στα λοιπά μέσα ενημέρωσης της Χώρας.

Σε ανακοίνωση των ΠΟΕΣΥ-ΠΟΣΠΕΡΤ-ΠΟΕΠΤΥΜ αναφέρεται:

Μετά την πραξικοπηματική, σκοταδιστική και βάρβαρη παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν διαρκή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

 Σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης αποφάσισαν, να κρατήσουν «με κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή».

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Ηρακλείου δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δε θα εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, θα συνεχίσουν να εκπέμπουν ενημερώνοντας τον κόσμο για όλες τις εξελίξεις και καλούν τους πολίτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Μάλιστα έξω από το κτίριο όσο και στο χώρο πέριξ του Παγκρήτιου Σταδίου, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις υπό το φόβο καταλήψεων ή άλλων επεισοδίων.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) καλεί την κυβέρνηση Σαμαρά να ακυρώσει την απόφασή της για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της EBU Ζαν Πολ Φιλιπό και η γενική διευθύντρια Ίνγκριντ Ντελτάρ ζητούν με επιστολή τους προς τον Αντώνη Σαμαρά την άμεση ανάκληση της απόφασης.

Στην ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου αναφέρεται:

''Από τις 11 χθες το βράδυ  σταμάτησαν να εκπέμπουν όλα τα κρατικά κανάλια της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ θα σταματήσει να εκπέμπει και στη θέση της θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος - αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος - Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης.

Το νέο κανάλι θα λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό με πολύ λιγότερο προσωπικό.

Όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα απολυθούν και θα αποζημιωθούν, και στην περίπτωση που το επιθυμούν, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης.

Στο διάστημα μέχρι τη λειτουργία του νέου οργανισμού οι πολίτες δε θα πληρώνουν τέλος για την ΕΡΤ''.

Τη διαφωνία τους για το κλείσιμο της ΕΡΤ εξέφρασαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας ότι οι υπουργοί που υπέδειξαν δεν συνυπέγραψαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και δεν θα την ψηφίσουν όταν αυτή έρθει στη Βουλή.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά άμεση συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Πρόκειται για πραξικόπημα το οποίο στρέφεται ενάντια στον ελληνικό λαό, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση φιμώνει την ΕΡΤ μετά από απαίτηση της τρόικας.

Την συμπαράσταση του προς τους εργαζόμενου της ΈΡΤ εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας.

Την στήριξη της δημοτικής αρχής Ηρακλείου στην διατήρηση της ΕΡΤ εκφράζει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ΕΡΤ αποτελεί ιδιοκτησία όλων των Ελλήνων και ότι η κυβέρνηση ενήργησε βεβιασμένα και πρόχειρα. Έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο σήμερα για τις εξελίξεις.

Την συμπαράσταση του προς τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ-ΕΡΑ εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Στην πρώτη γραμμή της διεθνούς ειδησεογραφίας η ανακοίνωση-σοκ για το άμεσο κλείσιμο της δημόσιας ελληνικής ραδιοτηλεόρασης από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή βρίσκεται στα ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης, που μεταφέρουν τις ανακοινώσεις Κεδίκογλου περί σκανδαλώδους τρόπου λειτουργίας της ΕΡΤ και το «κατηγορώ» εργαζομένων και αντιπολίτευσης. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News