default-image

Άμεσα οι αποζημιώσεις για τις ζημιές στα αμπέλια (Ηχητικό)

Απόψεις
Άμεσα οι αποζημιώσεις για τις ζημιές στα αμπέλια (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεσα θα δοθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς αμπελιών και κηπευτικών από το Νοτιά σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ.

Άμεσα και η έναρξη καταγραφής των ζημιών.

Σήμερα η συνάντηση της διοίκησης του δικτύου αμπελοκαλλιεργητών με τον περιφερειάρχη και το γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το θέμα.

Αγκάθι η διαδικασία για τις ελιές , παρότι η ζημιά στην καρπόδεση είναι μεγάλη και υπολογίζεται στο 80%.

Ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν προβλέπει αποζημιώσεις για ζημιές στην καρπόδεση και πλέον οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης που είναι σε απόγνωση παραπέμπονται για αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ, διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα που δεν αποκλείεται να διαρκέσει ή και να ξεπεράσει τα 2 χρόνια.

Εντωμεταξύ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 6.408 δικαιούχων παραγωγών κατατίθενται σήμερα αποζημιώσεις συνολικού ύψους 6,1 εκατ. Ευρώ σήμερα από τον ΕΛΓΑ.

Από το συνολικό ποσό, οι παραγωγοί της Κρήτης θα λάβουν 360.706,91 ευρώ, που αφορούν σε εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2012 και 2013.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε πατάτες, κηπευτικά, ελιές και πορτοκάλια και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

Στο ράδιο 9,84 μίλησε ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News