Αγγέλα Δουλγεράκη

Στ. Βοργιάς : Το βαρέλι δεν έχει πάτο

Για επιπλέον μειώσεις μισθών και συντάξεων μέσα στο 2013 έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με Αθηναϊκή εφημερίδα η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Αυτός είναι και ο κρυφός όρος για να ανοίξει ο δρόμος για κούρεμα του χρέους της τάξεως του 20%-30% και το οποίο χρονικά τοποθετείται στο πρώτο τρίμηνο του 2014.

Οι ανατροπές αφορούν περισσότερο στον ιδιωτικό τομέα αφού στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ οι νέες μειώσεις των αποδοχών θα προκύψουν έμμεσα μέσα από το σχέδιο κινητικότητας και το νέο καθεστώς προσλήψεων.

Την πεποίθηση από την άλλη ότι θα εφαρμοστεί τελικά το πρόγραμμα των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης για τη στήριξη 400.000 οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο, εξέφρασε ο Διοικητής του ΟΑΕΔ.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ για το καυτό θέμα της ανεργίας που έφθασε στο 27%, είπε ότι εντός εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν προγράμματα για 75.000 θέσεις εργασίας για νέους το 2014.

Για βαρέλι δίχως πάτο κάνει λόγο μιλώντας στο ράδιο 9,84 το μέλος της διοίκησης του Εργατικού κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς , προσθέτοντας ότι οι άνεργοι δεν έχουν ανάγκη από ελεημοσύνη αλλά δουλειά.

Σχόλια