default-image

Νέες διαρροές περί αυθαιρέτων (ηχητικό)

Απόψεις
Νέες διαρροές περί αυθαιρέτων (ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δραστικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα φαίνεται να προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος .

Μεταξύ αυτών προβλέπεται ότι:

-Εκτός οριστικής νομιμοποίησης μένουν οι προ του 1975 ξενοδοχειακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις -Καθιερώνεται η συμπλήρωση ηλεκτρονικής ταυτότητας για όλα τα κτίρια, είτε είναι νόμιμα, είτε αυθαίρετα. Κάθε 10 χρόνια θα γίνεται ενημέρωση της ταυτότητας.

-Τίθεται προθεσμία 12 ετών για τις κατοικίες και 8 ετών για τα επαγγελματικά κτίρια προκειμένου να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική ταυτότητα -Για τη μεταβίβαση αυθαιρέτων δεν απαιτούνται οριστικοί τίτλοι, αλλά αρκεί η καταβολή του 30% των ειδικών προστίμων.

-Δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν αυθαίρετα για τα οποία έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική απόφαση κατεδάφισης ή απομάκρυνσης.

 ''Εάν ισχύσουν τα παραπάνω με λύπη διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει θέληση για την οριστική λύση του θέματος'' σχολιάζει μιλώντας στο ράδιο 9,84 ο επί σειρά ετών πρόεδρος των Οικιστών Μιχάλης Βλαχάκης.

Προσθέτει παράλληλα πως πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας φοβούμενος ότι αυτή θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή και σκληρή για τους αυθαιρετούχους που ή ίδια η πολιτεία άφησε να αυθαιρετήσουν για ψηφοθηρικούς λόγους τα προηγούμενα χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News