default-image

Οριστικοποιούνται οι αποφάσεις για το φόρο ακινήτων

Απόψεις
Οριστικοποιούνται οι αποφάσεις για το φόρο ακινήτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Οριστικοποιούνται μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες οι αποφάσεις για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, που θα επιβληθεί από το 2014.

Η διακομματική επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου μέσα στην εβδομάδα, ενώ το πόρισμα θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Τα προσδοκώμενα έσοδα από το νέο φόρο προσδιορίζονται στα 3,1 δισ. ευρώ και κλειδί για την επίτευξη των στόχων χαρακτηρίζεται η φορολόγηση στα αγροτεμάχια, καθώς από εκεί αναμένονται 800 εκατ. ευρώ, δηλαδή 200 εκατ. ευρώ περισσότερα από τον αρχικό στόχο.

Το γεγονός ότι δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη οι αντικειμενικές τιμές οδηγεί σε εισηγήσεις για φορολόγηση με το στρέμμα για το 2014, με το μέσο φόρο να προσδιορίζεται στα 10-13 ευρώ το στρέμμα, ενώ θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με το εάν τα αγροτεμάχια είναι: Καλλιεργήσιμα ή μη, αρδευόμενα ή μη, παραθαλάσσια ή μη, κοντά σε εθνικές οδούς, πεδινά, ορεινά ή ημιορεινά.

 Για τους κατ' επάγγελμα αγρότες θα υπάρξουν ειδικοί συντελεστές, αλλά με στρεμματικό όριο, πιθανόν τα 20 στρέμματα.

Μ. Χαρακόπουλος: δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις

Να είναι πιο προσεκτικοί όσοι αβασάνιστα μιλούν ή διαρρέουν πληροφορίες για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων κάλεσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης.

«Είμαι ο τελευταίος, που θα επιθυμούσε τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Και επειδή δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης, θα ήθελα να καλέσω να είναι πιο προσεκτικοί όσοι μιλούν αβασάνιστα ή διαρρέουν πληροφορίες -εντός ή εκτός εισαγωγικών- για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, ενσπείροντας αναστάτωση στους αγρότες που μοχθούν για τον επιούσιο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός στα εγκαίνια του 4ου Agro Quality Festival.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News