Αγγέλα Δουλγεράκη

Σήμερα αποφασίζουν οι πρόεδροι της ΕΛΜΕ για την απεργία

Μια ρεαλιστική απόφαση που λέει «όχι στην επίταξη, όχι στην απεργία», αλλά προκρίνει άλλες εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων, υπερψηφίστηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Οι καθηγητές του νομού αποφάσισαν κατά πλειοψηφία ότι αν ψήφιζαν την πρόταση της Ομοσπονδίας τους για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις, θα έπρεπε μετά και να υποστηρίξουν έμπρακτα την απόφαση του αυτή, μπλοκάροντας τις εξετάσεις.

Έτσι κατέληξαν στην πρόταση για άλλες μορφές αγώνα που αποκλείουν τις απεργίες σε αυτή τη φάση, η οποία κατέβηκε από ομάδα ανεξάρτητων καθηγητών και όχι από κάποια παράταξη.

Υπέρ της απεργίας στις πανελλαδικές εξετάσεις ψήφισαν οι καθηγητές στις συνελεύσεις των περισσότερων ΕΛΜΕ της χώρας.

Για μαζική συμμετοχή και αποτελέσματα «συντριπτικά υπέρ της απεργιακής κινητοποίησης» μίλησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος.

Πάντως, μέχρι σήμερα αναμένεται να έχουν αποσταλεί σε όλους τους εκπαιδευτικούς τα φύλλα πορείας για την επιστράτευση.


''Οι εξετάσεις πρέπει και θα γίνουν κανονικά. Οι καθηγητές είναι ενήμεροι για τις αποφάσεις του υπουργείου παιδείας. Δεν κινήθηκε εν κρυπτό. Σεβόμαστε τον αγώνα τους αλλά ο χρόνος δεν είναι κατάλληλος'' , είπε στο ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης.


''Καμία απεργία δεν γίνεται  δεκτή από την Κυβέρνηση. Τα πάντα τα αποκαλεί συντεχνία. Όποιος κι αν ήταν ο χρόνος διεξαγωγής της απεργίας με τον ίδιο τρόπο θα απαντούσε η πολιτεία'', δήλωσε στο ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης.


«Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι δίκαια. Όταν ντύνεις στο χακί τον καθηγητή, τότε δεν μπορείς να ελπίζεις σε μια κοινωνία προκοπής και προοπτικής». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με το προεδρείο της ΟΛΜΕ.

Σχόλια