default-image

"Απέναντι" πλέον πολιτεία εκπαιδευτικοί

Απόψεις
"Απέναντι" πλέον πολιτεία εκπαιδευτικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε θέσεις μάχης κυβέρνηση-εκπαιδευτικοί εν όψει της επίδοσης φύλλων πορείας.

Η νέα απόφαση για επιστράτευση έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να την καταδικάζουν και συνδικαλιστικά σωματεία να ανακοινώνουν συμμετοχή στην κινητοποίηση της Δευτέρας κατά της προληπτικής επιστράτευσης.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κάλεσε την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17 Μαΐου, πανεργατική πανελλαδική απεργία «για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού».

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ προσφεύγει στο ΣτΕ καθώς και σε διεθνή δικαστήρια, καταγγέλλοντας την κίνηση ως αντισυνταγματική, που αντίκειται στο εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο.

Στις 19.00 το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στην πλατεία Ελευθερίας.

Στις 19.30 η ανοιχτή γενική συνέλευση των καθηγητών στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου στην οποία έχουν κληθεί γονείς , μαθητές και σωματεία.

Αύριο την ίδια ώρα η γενική συνέλευση των εκπαιδευτικών.

Στο πλευρό των καθηγητών, κατά της απόφασης επιστράτευσής τους, έχουν ταχθεί με ανακοινώσεις τους οι δάσκαλοι , οι νοσοκομειακοί γιατροί, σωματεία εργαζομένων στους ΟΤΑ, το συνδικαλιστικό κίνημα των μαθητών που πρόσκειται στο ΚΚΕ (ΜΑΣ) , η Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων Ηρακλείου, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και οι Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές.

Σήμερα, στις 4 το απόγευμα,  στο 5ο Γυμνάσιο επί της οδού Παπαπέτρου Γαβαλά, τέλος,  θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για τη στάση των γονέων σχετικά με την επιστράτευση των καθηγητών και την απεργία τους.

Η Λαϊκή Επιτροπή Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, την λαϊκή οικογένεια, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τα 5 μελή και 15 μελή των σχολείων να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο σήμερα Δευτέρα 13/05 στην Πλατεία Ελευθερίας 7 μ.μ, καταδικάζοντας με αυτό τον τρόπο την απόφαση της συγκυβέρνησης για επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν κανονικά λέει στο ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιλελογιανάκης κεραυνοβολώντας παράλληλα την κυβέρνηση για την απόφαση της να επιτάξει τους καθηγητές.

Για προληπτικό μέτρο καθώς οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν κανονικά έκανε λόγο στα πλαίσια της ίδιας εκπομπής ο βουλευτής της Ν.Δ Μάξιμος Σενετάκης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί  αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος να διευθετήσει τη Δ/θμια εκπαίδευση πριν τη νέα σχολική χρονιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News