Αγγέλα Δουλγεράκη

Καθηγητές μαθητές και γονείς σε νευρική κρίση (Ηχητικό)

Κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων για το ενδεχόμενο να αναβληθεί η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Παρασκευή 17 Μαΐου λόγω της απεργίας της ΟΛΜΕ.


Παρότι η πλειοψηφία των παρατάξεων του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ συνέκλινε σε απεργία από την Παρασκευή 17 έως και την Παρασκευή 24 Μαΐου, τελικά δεν έλαβε χθες απόφαση.

Και αυτό διότι ύστερα από μία οκτάωρη συνεδρίαση, στο παρά ένα οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ (συνδικαλιστική παράταξη προσκείμενη στο ΚΚΕ) κατηγόρησαν τους εκπροσώπους της ΔΑΚΕ (προσκείμενη στη ΝΔ) ότι η πρότασή της λειτουργεί ως «λαγός» ενός ευρύτερου κυβερνητικού σχεδιασμού για αλλαγή της εργατικής νομοθεσίας σχετικά με τον τρόπο λήψης των απεργιακών αποφάσεων.

Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, λίγο πριν τη διακοπή της συνεδρίασης, οι παρατάξεις βρίσκονταν «πολύ κοντά στο να καταλήξουμε σε απεργιακή πρόταση για 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου και πενθήμερη επαναλαμβανόμενη από 20 Μαΐου». Σε κάθε περίπτωση μία τέτοια πρόταση πρέπει να εγκριθεί από τις ΕΛΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΜΕ υποστηρίζει πλέον πρόταση για 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαΐου, δηλαδή την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών. Αρχικά, η πρόταση του ΠΑΜΕ ήταν για 48ωρη απεργία στις 14-15 Μαΐου και για συνέλευση στις 18 Μαΐου για να εξετασθεί το ενδεχόμενο περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Η 9ωρη συνεδρίαση διακόπηκε για τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, λόγω αντεγκλήσεων μεταξύ ΠΑΜΕ και ΔΑΚΕ επί διαδικαστικού θέματος, το οποίο αφορά στον τρόπο που θα ληφθεί η απόφαση επί της πρότασης της ΟΛΜΕ από τις τοπικές ενώσεις των καθηγητών.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται σήμερα.

Συνάντηση καθηγητών, συλλόγων γονέων , 15μελών συμβουλίων των μαθητών και σωματείων τη Δευτέρα το απόγευμα στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου προκειμένου να εξετάσουν όλα τα δεδομένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Λάζαρο Μάρκου στο ράδιο 9,84.

Ο Κος Μάρκου εξήγησε παράλληλα για ποιο λόγο οι καθηγητές αποφάσισαν να προχωρήσουν τώρα σε κινητοποιήσεις.

Σχόλια