Αγγέλα Δουλγεράκη

Τη στήριξη των εργαζόμενων προτείνει η ΕΣΕΕ

 Τη στήριξη των εργαζόμενων με το πάγωμα των μισθών για μία τριετία προτείνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε ανακοίνωση της εξαιτίας της μείωσης των μισθών λόγω της μετενέργειας από τις 15 Μαΐου.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

Η ΕΣΕΕ πιστεύει ότι η τότε πρότασή μας για επιστροφή των μισθών στα επίπεδα του 2008 και πάγωμα για μία τριετία μπορεί να μην είναι πλέον εφικτή, αλλά εξακολουθεί να είναι επίκαιρη.

Η ΕΣΕΕ πιστεύει ότι οι θεσμοθετημένοι κοινωνικοί εταίροι, μέσω της δύναμης του κοινωνικού διαλόγου, καλούμαστε να βγούμε μόνοι μας από την προσπάθεια απομόνωσής μας και να παίξουμε ένα νέο, σύγχρονο και ουσιαστικό ρόλο, μαθαίνοντας από τα ιστορικά λάθη του παρελθόντος».

 ''Το βασανιστικό σχέδιο το οποίο εφαρμόζεται σε βάρος των Ελλήνων πρέπει να σταματήσει. Αφήστε ήσυχους πια τους εργαζόμενους που είναι και εν δυνάμει καταναλωτές, δημιουργείστε νέες θέσεις εργασίας και μειώστε τις ασφαλιστικές εισφορές οι προτάσεις μεταξύ άλλων του οικονομολόγου - προέδρου του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου Μανόλη Κουμαντάκη μέσω του ράδιο 9,84.

Νέα συνάντηση επίσης σήμερα, η 2η κατά σειρά, μεταξύ της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών φορέων για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) με φόντο την λήξη της μετενέργειας.

Για προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα μιλά το ΠΑΜΕ και ανακοινώνει την απουσία της παράταξής του (ΔΑΣ), από τη συνάντηση, «μη θέλοντας να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους μια συζήτηση που πάνω στο τραπέζι είναι μόνο το πόσα ακόμα θα χάσουν οι εργαζόμενοι».

Σχόλια