Αγγέλα Δουλγεράκη

Επί ποδός πολέμου οι καθηγητές (Ηχητικό)

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών, που αρχίζουν στις 17 Μαΐου.

Ο υπουργός Παιδείας έχει καλέσει σήμερα το απόγευμα το ΔΣ της ΟΛΜΕ, για να συζητήσουν τα αιτήματά τους, καθώς η Ομοσπονδία προειδοποιεί με απεργιακές κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι καθηγητές αντιδρούν στην αύξηση κατά δύο ώρες του ωραρίου εργασίας με την ταυτόχρονη απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων και την συγχώνευση σχολείων, γεγονότα που θα επιφέρουν επιδείνωση των συνθηκών μέσα στις τάξεις.

Για συνάντηση επικοινωνιακού και μόνο χαρακτήρα κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί δια στόματος του προέδρου της ΕΛΜΕ στο ράδιο 9,84.
Ο Λάζαρος Μάρκου είπε πως αξιολόγηση για το υπουργείο είναι η δημοσιονομική προσαρμογή και πως η έναρξη της νέας σχολικής περιόδου το Σεπτέμβριο θα περιλαμβάνει τραγικές περικοπές σε βάρος της παιδείας, των καθηγητών και των μαθητών.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται και η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ συγκαλείται εκτάκτως την Πέμπτη, 9 Μαΐου, για να διαμορφώσει την εισήγηση που θα κατατεθεί στις Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, οι οποίες θα συγκληθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κλάδος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών βρίσκεται σε αναβρασμό με αφορμή την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, την απόπειρα περικοπής επιδομάτων και δώρων και την αύξηση του ωραρίου.

Σχόλια