Αγγέλα Δουλγεράκη

Φθηνότερο το Πασχαλινό τραπέζι (Ηχητικό)

Χαμηλότερο σε σχέση με πέρυσι είναι το κόστος του κάθε νοικοκυριού που θα θελήσει να προμηθευτεί τα απολύτως απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι.

Αυτό προκύπτει μέσα από τη διερεύνηση τιμών των προϊόντων εκείνων που πρωταγωνιστούν στο γιορτινό τραπέζι, στην οποία προχώρησαν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και το ΙΝΕΜΥ.

Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις οι τιμές στις λαϊκές αγορές του Ηρακλείου σύμφωνα με τον πρόεδρο των παραγωγών λαϊκών αγορών στο ράδιο 9,84.

Έως:  0.90 ευρώ η τιμής της πατάτας, 1,30 της ντομάτας και του Αγγουριού, 1,50 της αγκινάρας. Έως 1,00 ευρώ η τιμή στα κουκιά, ίδια η τιμή για τα τρία μαρούλια και τα τρία μάτσα κρεμμύδι και άνηθο.
Από 0,50 έως 1,70 η τιμή των φρούτων.

Σημειώνεται ότι οι λαϊκή αγορά δεν θα λειτουργήσει μόνο τη Δεύτερη ημέρα του Πάσχα.

Φθηνότερα σε ποσοστό 10 με 15% το κρέας στα κρεοπωλεία του Ηρακλείου σύμφωνα με τον πρόεδρο των κρεωπολών νομού ηρακλείου Μιχάλη Μαθιουδάκη.

Περιορισμένη ωστόσο η ζήτηση μέχρι αυτή την ώρα με τους καταναλωτές να αγοράζουν μόνο όση ποσότητα χρειάζονται.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: Κατσίκι έως τα 9,50 ευρώ, αρνί έως τα 8,50, κοκορέτσι έως τα 8,50 γαρδούμι έως τα 7,50 και συκώτι έως τα 9,50.

Μειωμένες κατά 10% οι τιμές στα αρτοσκευάσματα σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Βασίλη Τούλη στο ράδιο 9,84.
Τα απολύτως απαραίτητα επιλέγουν να αγοράσουν οι καταναλωτές. Δουλεύουμε οριακά πλέον πρόσθεσε ο ίδιος.


Αναφορικά με τις τιμές: η Πασχαλινή κουλούρα φθάνει μέχρι τα 10 ευρώ, το τσουρέκι μέχρι τα 11 ευρώ και τα καλιτσούνια μέχρι τα 12 ευρώ.

Σχόλια