Ματούλα Βασιλάκη: Πώς θα μάθουμε να αγαπάμε το σώμα μας (βίντεο)

Απόψεις
Ματούλα Βασιλάκη: Πώς θα μάθουμε να αγαπάμε το σώμα μας (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ψυχολόγος Ματούλα Βασιλάκη μίλησε στην εκπομπή «Ανδριανή» και στην Ανδριανή Αγγελιδάκη και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πίεση που νιώθουν οι γυναίκες σήμερα να μείνουν για πάντα νέες, καθώς και για τα αψεγάδιαστα πρότυπα ομορφιάς

Η ψυχολόγος Ματούλα Βασιλάκη, μίλησε στην εκπομπή «Ανδριανή» και στην Ανδριανή Αγγελιδάκη για τη σχέση που έχουμε με το σώμα μας. Πόσο το τιμούμε και το αγαπάμε; Πόσο το τιμωρούμε και του συμπεριφερόμαστε σχεδόν κακοποιητικά;

Αναφέρθηκε στην πίεση που νιώθουν οι γυναίκες σήμερα να μείνουν για πάντα νέες, τα αψεγάδιαστα πρότυπα ομορφιάς που μας βάζουν σε μια συνεχή διαδικασία να είμαστε σε πόλεμο με το σώμα μας, το ναό της ψυχής μας.

Είναι το σώμα μας ένα χαρούμενο σώμα, το ρωτάμε ποτέ; Έχει χαρά; «Η σημασία του σώματος δεν είναι η μορφή του», όπως λέει η ψυχολόγος, «όσο η αίσθησή του. Είναι πολυδιάστατο, θυμάται, αλλάζει χρώματα, ανεβοκατεβάζει θερμοκρασία. Είναι η οδός μας να επικοινωνήσουμε με τον έξω κόσμο και να επικοινωνήσει και το μέσα μας με τον έξω κόσμο», όπως λέει η ίδια η ψυχολόγος.

«Ο δρόμος για την αυτογνωσία μας είναι το σώμα μας. Είναι πολλά περισσότερα από τα κιλά του, την χαλάρωση και τις ρυτίδες του», συμπληρώνει. Η φύση μας δίνει έναν σωματότυπο, αλλά αν έχουμε και κάποια παραπάνω ή λιγότερα κιλά, καλό θα είναι να δούμε τι μας πάει», λέει η ψυχολόγος.

Ακολουθεί η συνέντευξη της ψυχολόγου Ματούλας Βασιλάκη στην Ανδριανή Αγγελιδάκη:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News