Εγώ άρχισα να μιλάω στο Θεό… εσείς όλα καλά;

Απόψεις
Εγώ άρχισα να μιλάω στο Θεό… εσείς όλα καλά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γράφει η Ανδριανή Αγγελιδάκη

Μέχρι τώρα έγραφα στον Κυριάκο αλλά, άσε τον τώρα αυτόν…του έχω θυμώσει, γιατί μου έταξε ασφάλεια και με απογοήτευσε. Δεν έχω χειρότερο! Να μου τάζουν, να μου δημιουργούν ελπίδες και τελικά όλα να είναι αυταπάτη…

Άσε που έχει και δουλειές πολλές τώρα να τακτοποιήσει και το καλό που του θέλω να τις κάνει καλά.

Αλλού θα το στείλω το γράμμα μου σήμερα… διαλέγω στον καλό Θεό. Και όπου Θεό βάλτε εσείς όποιον και ότι προτιμάτε. Η μαντάμ που υπογράφει το άρθρο, είναι υπερ της ανεξιθρησκείας και της αυτοδιάθεσης.

Καλέ μου Θεέ, αρχίζω

Κάτι θα έχεις πάρει χαμπάρι ή για να μην παίζουμε κρυφτούλι, πες μου… τι από όλα αυτά είναι δάκτυλος δικός σου. Πανδημία, σεισμοί, λοιμοί  και λοιπές καταστροφές; Καλέ μου Θεέ εγώ στο μυαλό μου σε έχω συνδυάσει με την καλοσύνη και τη φροντίδα. Πολύ εύκολο μου ακούγεται εσύ να κάνεις όλα τα κακά και τα καλά στον κόσμο τούτο. Εμείς καμιά ευθύνη δεν θα είχαμε και η ζωή θα κυλούσε ήρεμα και χωρίς πολλές πολλές εσωτερικές διεργασίες, πάλη και διαμάχες για ευθύνες και συνέπειες. Επίσης σε έχω στο νου μου συνυφασμένο και με την Πρόνοια, τη Θεία Πρόνοια, όλα λοιπόν για κάποιο λόγο γίνονται. Ε αυτόν αναζητώ και εγώ για να δώσω ένα νόημα στην προσπάθεια μου να ανασύρω τα κουράγια μου από τα κατάβαθα του μέσα μου.

Το λοιπόν, σου γράφω τα καθέκαστα για να έχεις στα γρήγορα μια εικόνα.

Ο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές στις ΗΠΑ και πάει για νέος πλανητάρχης. Ο Τραμπ βέβαια δεν θα το αφήσει τόσο εύκολα να συμβεί… θα τον σύρει στα δικαστήρια για νοθεία και αλλοιωμένα αποτελέσματα. Κρίμα… κρίμα να μην μπορείς να αναγνωρίσεις την ήττα σου.

Ο Τζο από την άλλη, που μέχρι τώρα χαρακτηρίζαμε ως άοσμο και άχρωμο, κατάφερε να συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους στην ιστορία των αμερικανικών εκλογών και να εκτοπίσει τον μάτσο τσαμπουκαλή , τον «πάντα γίνεται το δικό μου» Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζο είναι μαχητής. Στη ζωή του έχει περάσει πολλές τραγωδίες και βγήκε ζωντανός. Όχι αλώβητος αλλά ζωντανός και έχει αποδείξει ότι μπορεί να αναγεννάται από τις στάχτες του. Άρα ξέρει πολύ καλά πως να επιβιώνει και να εξελίσσεται. Για τις πολιτικές του επιλογές και πως αυτές θα επηρεάσουν τον κόσμο όλο, είναι νωρίς να μιλήσουμε. Θα έρθει η ώρα να δούμε.

Δίπλα στη νίκη του Μπάιντεν, μια ακόμη μεγάλη νίκη οφείλουμε να σημειώσουμε. Αυτήν της Καμάλα Χάρις, της πρώτης γυναίκας αντιπροέδρου, της πρώτης μαύρης αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Η Καμάλα είναι κόρη Ινδής και Τζαμαϊκανού. Συγκεντρώνει τόσες διαφορετικότητες για την αμερικανική κοινωνία που η εκλογή της αυτόματα αποτελεί καταλύτη για τη δημιουργία νέων role models. Και για όσους απορούν μα γιατί τόση πρεμούρα με την Καμάλα, τι μας νοιάζει εμάς τι κάνουν εκεί στην Αμερική, ένα έχω να απαντήσω. Μας νοιάζει τι κάνουν και στην Αμερική και στη Νέα Ζηλανδία και στην Πολωνία  και παντού όπου υπάρχουν κοινωνίες. Γιατί ; Γιατί μέσα από τα παραδείγματα που γεννούν όλες οι κοινωνίες, πορεύονται και οι υπόλοιπες. Πόσο μάλιστα όταν το παράδειγμα έρχεται από την υπερδύναμη Αμερική, που όλοι μισούμε που αγαπάμε να μιμούμαστε!

Κατανοητό καλέ μου Θεέ; Πάμε παρακάτω τώρα, στα δικά μας, που μας πονούν και μας σφάζουν ….

Lock down από το Σάββατο το πρωί στην χώρα. Προς το παρόν μας λένε ότι θα πάει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου… για να δούμε….Γιατί γενικώς αλλιώς μας τα είχαν πει και αλλιώς μας βγήκαν. Και το κακό είναι ότι μας τα είχαν πει με τόση σιγουριά που τώρα που βγήκαν λάθος, πως να τους πιστέψουμε και να τους εμπιστευθούμε;

Και το χειρότερο, αυτό που απογοητεύει περισσότερο είναι ότι μάλλον δεν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για όσα έρχονται. Μας είπαν την Άνοιξη, ας μείνουμε μέσα να προλάβουμε να προετοιμαστούμε.

Πως πάμε από ΜΕΘ; Αυξήθηκαν σε ικανοποιητικό αριθμό τα κρεβάτια για να πορευόμαστε με σιγουριά;

Πως πάμε από σχολικές αίθουσες για να «απλωθούν» τα τμήματα στην πρωτοβάθμια που έμεινε ανοιχτή;

Πως πάμε από pc, lap top, tablet; Εφοδιάσαμε όλους τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου; Ή θεωρούμε δεδομένο ότι όλοι έχουν από ένα μηχάνημα στο σπίτι τους; Και αν μια οικογένεια έχει 2 και 3 μαθητές σε γυμνάσιο και λύκειο τι θα κάνει; Θα πάρει 3 υπολογιστές; Και με τι λεφτά; Με ποιον μισθό; Αυτόν που είμαστε όλοι εξαρτημένοι και έχουμε να τον δούμε «κανονικό» κάτι μήνες τώρα;

Και αυτά είναι τα πάνω πάνω που μου έρχονται στο νου. Γιατί αν αναλογιστώ όσα θα έρθουν με μια χώρα κλειστή, δηλαδή με μια οικονομία σε lock down για 3 εβδομάδες, τότε να δεις κλάμα και σύνδρομα στέρησης.

Από την άλλη η κοινωνία έχει μάθει να αυτοοργανώνεται. Αν δεις λίγο στα social μπήκαν πάλι στη «μάχη» ομάδες και συλλογικότητες που έρχονται να συνδράμουν σε όσους είναι μόνοι, αδύναμοι και εκτός κυβερνητικών προβλέψεων….

Από τη δική μου τη μεριά όποτε ακούω για Lock down οι πρώτοι που μου έρχονται στο μυαλό είναι οι άνθρωποι για τους οποίους ο εγκλεισμός ισούται με πραγματικό βασανιστήριο. Μιλάω για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Εκεί ποια πρόβλεψη υπάρχει; Έχουν δημιουργηθεί «πρωτόκολλα» λειτουργίας με βάση την εμπειρία του πρώτου Lock down που η ενδοοικογενειακή βία χτύπησε κόκκινο; Μας αρκούν οι γραμμές στήριξης ομάδων, συλλόγων και ιδιωτικών πρωτοβουλιών; Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτές…

Επίσης καλέ μου Θεέ φώτισε τους, αν αποφασίσουν να οργανώσουν πάλι καμπάνια τώρα που μένουμε μέσα ας κάνουν κάτι πρακτικό αυτή τη φορά. Να μας μιλήσουν για ψυχική υγεία, για σωματική υγεία, για άσκηση και διατροφή. Τα άλλα τα ξέρουμε.

Δεν έχουμε καταλάβει καλά ότι δεν ρημάζει μόνο η οικονομία με την καραντίνα αλλά και ο άνθρωπος. Με όλο το στρες, την αγωνία, το φόβο λίγοι είναι εκπαιδευμένοι να μην λειτουργήσουν αυτοκαστροφικά. Γι αυτό μας εκπαίδευσε κανείς; Κανείς.

Σε χαιρετώ, τώρα έχω ανάγκη να σκεφτώ που ταιριάζω εγώ σε όλο αυτό.

Καλή καραντίνα σε όλους τους κοινούς θνητούς...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News