Ανδριανή Αγγελιδάκη

Κυριάκο! Να φυλάω λεφτά για τεστ;

Γράφει η Ανδριανή Αγγελιδάκη

Κάτσε να σου πω τον πόνο μου και τον προβληματισμό μου. Πριν μερικές μέρες ξύπνησα με ένα λαιμό …. γεμάτο ξυράφια. Κρύος ιδρώτας με έλουσε….

Ανοίγω το μάτι και αρχίζω το σκανάρισμα. Έχω πυρετό; Βήχω, βαριανασαίνω, πονάω στα κόκαλα, φταρνίζομαι, έχω γεύση, όσφρηση; Παναγία μου τι έχω; Κορωνοϊό, γρίπη, κρύωμα;

Ότι είχα διαβάσει για συμπτώματα,  τα ξέχασα μονομιάς. Ένας μικρούλης πανικός ήρθε να με πιάσει από τον ταλαιπωρημένο λαιμό.

Φεύγω από τη συζυγική κλίνη, απομονώνομαι σε ένα δωμάτιο και βγάζω ανακοίνωση στη φαμίλια ότι είμαι λίγο αδιάθετη και καλό είναι να μην με πλησιάζουν.

Κλείνω πόρτα, παίρνω ανάσα. Σκέφτομαι: αμάν και αν έχω προσβληθεί από COVID-19 τι θα κάνω; Τι θα γίνει στη δουλειά; Οκ είμαι με μάσκα όλη την ώρα αλλά αν εξέθεσα κάποιο, κάπως στα άρρωστα σωματίδια μου; Θα πάμε όλοι στα σπίτια μας; Θα το κλείσουμε το μαγαζί;

Στο σχολείο των παιδιών; Αν κόλλησα τα αγόρια; Θα κλείσουν τα τμήματα τους;  Μα είχα πάει και στην οδοντίατρο αυτή την εβδομάδα, που ήταν ντυμένη σαν αστροναύτης αλλά αν… με κάποιο τρόπο….;

Τέλος! Πάω για τεστ αποφάσισα. Ντύθηκα, μασκώθηκα και πήγα πρωί πρωί στο ιδιωτικό κέντρο να τεσταριστώ ιδιωτικώς καθώς άνευ πυρετού δεν μπορείς να εξεταστείς σε νοσοκομείο.

Συμπλήρωσα το έντυπο, έκανα το τεστ. Επέστρεψα σπίτι. Με μάσκα και στην απομόνωση μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Ευτυχώς ήταν Σάββατο πρωί οπότε είχα το περιθώριο να  εξαφανιστώ από προσώπου γης!

Αρνητικό το αποτέλεσμα, ανακούφιση! Και μη σας πω ότι και ο πονόλαιμος σαν να μαλάκωσε ως δια μαγείας! Αχ τι σου είναι το μυαλό και ο φόβος.

Και εκείνη ακριβώς τη στιγμή άρχισε ένα πανηγύρι στο μυαλό μου.

- Δηλαδή όλο το χειμώνα αυτά θα έχουμε; Με κάθε πονόλαιμο ή ενόχληση θα τρέχω για τεστ; Όλος ο μισθός θα καταλήξει να πηγαίνει στα μοριακά!

- Άλλη σκέψη…. Τα παιδιά! Τα παιδιά όλο και μια ιωσούλα θα περάσουν. Φέτος λένε ότι με τις μάσκες θα γλιτώσουμε τα πολλά πολλά. Αλλά το θεωρώ κομμάτι απίθανο να μην τρέξει λίγο η μύτη, να μην γρατζουνίσει λίγο ο λαιμός. Πάει και το λιόφυτο στο χωριό. Και αυτό τα μοριακά θα το φάνε!

- Δηλαδή θα πρέπει να ελπίζω στον πυρετό και την έντονη κακουχία, αν με βρει η ριμάδα η ίωση,  για να κάνω το τεστ δωρεάν;

Πείτε μου σας παρακαλώ ότι δεν το σκέφτομαι μόνο εγώ αυτό. Πείτε μου ότι δεν είμαι υπερβολική…

Κυριάκο!

Μέρες είχα να σε συλλογιστώ!

Βρε Κυριάκο τι κενό είναι αυτό στην όλη οργάνωση; Πες μου σε παρακαλώ τι πρέπει να κάνουμε για να μείνουμε ασφαλείς και να κρατήσουμε ασφαλείς και τους γύρω μας αν έχουμε την υπόνοια ή ακόμη περισσότερο συμπτώματα ότι έχουμε προσβληθεί; Και η ερώτηση μου θα γίνει ευθύς αμέσως πιο συγκεκριμένη. Τι θα κάνουμε για να τσεκάρουμε αν είμαστε θετικοί ή όχι στον ιό χωρίς να φαλιρίσουμε οικονομικά.

Κυριάκο σκέψου και πες μου γιατί τα περιθώρια στενεύουν.

Τώρα Κυριάκο μου αν έχω κάνει κάπου λάθος ανάγνωση στα πράγματα και αυτό να μου το πεις. Δυσκολεύομαι να βγάλω ένα πλάνο, ένα πρωτόκολλο λειτουργίας! Καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι δεν γίνεται ο κάθε ένας από εμάς που νοιώθει ότι έχει αρρωστήσει και μπορεί να έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, να πηγαίνει κάθε φορά στον γιατρό, παθολόγο ή παιδίατρο. Με προβληματίζει το ενδεχόμενο να συσσωρευθούμε 15 νοματαίοι στα έκτακτα των νοσοκομείων για έλεγχο δικό μας ή των παιδιών μας. Γιατί σε αυτή την περίπτωση και κάτι να μην έχουμε, κινδυνεύουμε να κολλήσουμε και κυρίως κινδυνεύουμε να «ρίξουμε»  το σύστημα υγείας.

Φαντάζεσαι Κυριάκο τι θα γίνει αν όλοι με το πρώτο σύμπτωμα κρυολογήματος τρέξουμε στα νοσοκομεία; Και θα τρέξουμε στα νοσοκομεία γιατί δεν θα έχουμε τα απαραίτητα κονδύλια για γιατρούς κάθε τρεις και λίγο.

Φαντάζεσαι τι θα γίνει αν τελικά κάποιος είναι θετικός στον κορωνοϊό αλλά δεν μπορεί να πάει για τεστ ιδιωτικά γιατί δεν έχει χρήματα; Δεν μπορεί να πάει στον ιδιώτη γιατρό γιατί δεν έχει χρήματα. Δεν πάει στο νοσοκομείο ή σε άλλη δομή πρωτοβάθμιας υγείας γιατί δεν ξέρει αν θα εξυπηρετηθεί λόγο όγκου περιστατικών ή γιατί φοβάται μην κολλήσει και κάτι άλλο.

Κυριάκο SOS. Θέλω να ξέρω. Να φυλάω λεφτά για τεστ;

ΥΓ. Στην επιχείρηση που απασχολούμαι κάνουμε τεστ με πρόβλεψη και επιβάρυνση της εταιρίας. Είναι σημαντικό αυτό! Αλλά πόσες εταιρίες μπορούν να το κάνουν αυτό και με ποια συχνότητα;

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια