Ενημερώστε με παρακαλώ… είμαστε ακόμα ζωντανοί;

Απόψεις
Ενημερώστε με παρακαλώ… είμαστε ακόμα ζωντανοί;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γράφει η Ανδριανή Αγγελιδάκη

Τη βγάλαμε καθαρή ή σας γράφω από τον άλλο κόσμο; Βρε μήπως είναι και λίγο κρυφός μου πόθος να αφήσω τον κόσμο αυτό τον άδικο και να πάω στον άλλο, με την ελπίδα ότι εκεί τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο καλύτερα; Την ψυχολόγο να πάρω ένα τηλέφωνο!

Όσα συμβαίνουν γύρω μου δε μου αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία ότι βρίσκομαι ακόμη στον κόσμο αυτό, το μάταιο….

Διαβάζω τα σχόλια μερίδας αναγνωστών του neakriti.gr που αφορούν στην είδηση του θανάτου της 83χρονης γυναίκας που νοσηλευόταν μέρες τώρα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, λόγω Κορωνοϊού. Μην σας τα πολυλογώ, για τη μερίδα αυτή του κόσμου, το site μας έχει πάρει χιλιάδες ευρώ, κάτω από το τραπέζι, από την κυβέρνηση, για να γράφει συνεχώς για τον κορωνοϊό, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Εμείς λέει οι παλιοδημοσιογράφοι συμμετέχουμε, ως πουλημένα και άθλια όντα, στη μεγαλύτερη συνωμοσία του ανθρωπίνου γένους! Παίρνουμε λεφτά, πολλά λεφτά και λέμε ψέματα στον κόσμο ότι υπάρχει ιός, ότι υπάρχουν κρούσματα και ότι πεθαίνουν άνθρωποι. Όσα πιο πολλά γράφεις τόσα πιο πολλά παίρνεις…

Έτσι που λέτε. Σας παρακαλώ αν γνωρίζετε που είναι η πύλη για να περάσω στην «άλλη» διάσταση, στείλτε μου συντεταγμένες γιατί γι΄αυτή τη διάσταση τα επιχειρήματα μου τελείωσαν.  Ανδριανούλα – αρνητές 0-1 …

Μα πριν φύγω από αυτό τον κόσμο θέλω να συναντήσω κάποιους ανθρώπους, σαν τάμα το έχω. Και πιο συγκεκριμένα μία γυναίκα. Τη «μάνα». Τη μάνα του Παύλου Φύσσα, τη Μάγδα. Τη «μάνα» μας όπως την αποκαλούν όλοι. Με συνταράζει η εικόνα της και η κάθε λέξη της. Το έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου να βρεθώ δίπλα της, να μου μιλήσει, να κουβεντιάσουμε. Να ακούσω την ψυχή της.

Η Μάγδα ηγείται της σκέψης μας, της υγειούς σκέψης και πράξης της κοινωνίας μας. Έχει κάνει σημαία της και λόγο ύπαρξης της, οι φασίστες και οι νεοναζί να βρεθούν στη φυλακή. Μάγδα μεγάλο σταυρό σηκώνεις και ο ανήφορος είναι μεγάλος. Την είδα στη μεγάλη πορεία για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου. Είναι ανθρώπινη, όχι υπερδ-δυνατή. Είναι αληθινή. Θρηνεί για το παιδί της που δολοφονήθηκε αλλά δεν κουλουριάστηκε σε μια γωνιά. Σηκώθηκε στο ύψος της για να σηκώσει μαζί της στην αγκαλιά και στις πλάτες της μια ολόκληρη κοινωνία.

Και εκεί στην άλλη διάσταση όταν με το καλό… μεταπηδήσω, είτε από ιό, είτε από λοιμό, σεισμό ή καταποντισμό , επιλογές έχω πολλές ως φαίνεται το τελευταίο διάστημα! έχω άλλο τάμα. Να βρω μια άλλη γυναίκα σύμβολο. Τη Ρουθ. Ακόμη και αν δεν τη γνωρίζατε, τις τελευταίες μέρες όλο και κάπου θα είδατε το πρόσωπο της, κάτι θα διαβάσατε για τη γυναίκα που αφιερώθηκε με όλη της τη δύναμη στον αγώνα για την ισότητα των πολιτικών και όχι μόνο δικαιωμάτων.

Η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ έζησε τη ζωή της ακολουθώντας δύο συμβουλές, της μητέρας της «Να είσαι κυρία», «Να είσαι ανεξάρτητη». Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε μπλουζάκι με ήρωες στα παιδιά σας, αφήστε την Έλσα και την Άννα, και προτιμήστε τη θρυλική πλέον «Notorious R.B.G.». Ας δώσουμε στα παιδιά μας πραγματικούς ήρωες να πιστεύουν, ουσιαστικά πρότυπα να εμπνευστούν.

Σε άλλα τώρα, να σας θυμίσω ότι από αύριο νομιμοποιείσθε πλέον να εύχεστε «καλό φθινόπωρο» μιας και ήρθε η ώρα της φθινοπωρινής ισημερίας. Τυπικά στην Ελλάδα η ισημερία θα λάβει χώρα μετά από 4 μέρες, αλλά το φθινόπωρο είναι εδώ! Καλώς μας ήρθε, τουλάχιστον αυτό ήρθε στην ώρα του.

Με το καλό παίδες!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News