Ανδριανή Αγγελιδάκη

Κυριάκο… σε σκεφτόμουν όλη μέρα!

Γράφει η Ανδριανή Αγγελιδάκη

Κυριάκο καλημέρα, σε σκεφτόμουν όλη μέρα. Χθες σε σκεφτόμουν και έλεγα πόσα και πόσα βρε Κυριάκο μου πέσανε στις πλάτες σου. Όχι, να στο αναγνωρίσουμε αυτό! Άλλος πρωθυπουργός να μην περάσει ότι περνάς εσύ.

Εγώ Κυριάκο μου να ξέρεις χθες έγραψα ένα άρθρο και είπα για τις μάσκες. Που πρέπει να τις φοράμε και καλά κάνουμε όσοι τις φοράμε και να δώσουμε το παράδειγμα να τις βάλουν και οι άλλοι που δεν τις φοράνε και κυρίως να τις βάλουν και τα παιδιά στα σχολεία.

Και να οι δημοσιεύσεις του άρθρου στα Facebook, και να τα post στα Instagram και να τα stories. Και εκεί που είπα έκανα το χρέος μου η Ελληνίδα, να σου και ανοίγω να δω τη μάσκα που έδωσαν στο σχολείο, στα παιδιά μου.

Θα κατάλαβες από χθες Κυριάκο πως τη μάσκα δεν την είδα μόνο εγώ αλλά όλη η Ελλάδα. Γιατί και να θες να την κρύψεις δεν κρύβεται! Το μέγεθος της … καταλαβαίνεις… Δύο μάσκες σε μία; Τρεις μάσκες σε μία; Μήπως μας στείλατε το ύφασμα και πρέπει να κόψουμε εμείς το πατρόν να φτιάξουμε στο σπίτι τις μάσκες;

Μα να θέλω να βοηθήσω και να μη με αφήνεις να αγιάσω; Πως την πατήσατε έτσι Κυριάκο μου; Ξέρω δεν είναι δική σου δουλειά να τσεκάρεις τη μάσκα αλλά βρε παιδί μου δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος από αυτούς που τις έφτιαξαν να σκεφτεί πως τούτο το … τόπι ύφασμα… πέφτει κομμάτι μεγάλο για παιδικό προσωπάκι;

Βρες κάτι έξυπνο να το μαζέψεις γιατί εκτίθεστε Κυριάκο! Και η απάντηση της ΓΓ Δημόσιας Υγείας ότι τα μέτρα που δόθηκαν στον κατασκευαστή ήταν για τις αρχικές διαστάσεις του υφάσματος πριν κοπεί… άστο δεν πείθει.

Μπορεί να μην τελειώσαμε τη σχολή του Burda αλλά δυο πράγματα τα καταλαβαίνει το ριμάδι το μυαλό μας.

Βρες κάτι να το σώσεις …… γιατί μας πήγαν στα δικαστήρια οι ριμάδες οι μάσκες. Πιάστηκαν στα χέρια γονείς και εκπαιδευτικοί και τώρα τρέχουμε στους εισαγγελείς να ξεμπλέξουν την υπόθεση. Είπε η Νίκη η Κεραμέως ότι θα δοθούν τελικά μάσκες μία χρήσεως στα παιδιά, αλλά η πατάτα έγινε και ήταν … χοντρή.

Ξέρω βέβαια σήμερα έχεις και άλλα τόσα να κάνεις. Έβγαλε και ο Αλέξης νέο σήμα για το κόμμα. Άρχισε τα «λίφτινγκ» να ανεβάσει το πεσμένο ηθικό.

Το είδες το σήμα; Ένα αστέρι, σαν την πεντάλφα ένα πράγμα. «Ένα αστέρι για όλους» είπε ο Αλέξης, που αντιπροσωπεύει τις πέντε βασικές αξίες της Αριστεράς και της Δημοκρατικής Παράταξης «Δημοκρατία, η Αλληλεγγύη, η Δικαιοσύνη, η Ελευθερία και η Ισότητα».

Και βγαίνει και σε 5 χρώματα, ανάλογα τη διάθεση; Ανάλογα τα ρούχα; Δεν ξέρω.

Σε άλλα νέα Κυριάκο μου. Μαύρισε η ψυχή μου, κοπήκανε τα πόδια μου, που διάβασα πως σε ναυάγιο με μετανάστες - πρόσφυγες ανατολικά της Κρήτης, ανασύρθηκαν νεκρές δύο γυναίκες και δυο παιδιά. Και ξέρεις με τι τρόμαξα περισσότερο; Που 4 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και 2 παιδιά, 2 παιδιά Κυριάκο, πνίγηκαν και ο ντουνιάς δεν ήρθε ανάποδα! Κανείς δεν βγήκε να αντιδράσει για τους θανάτους αυτούς. Μήπως εξοικειωθήκαμε με το τέρας; Μήπως τα δικά μας τα προβλήματα δεν μας αφήνουν να δούμε τα άλλα. Σκληρό και απάνθρωπο Κυριάκο.

Άντε σε αφήνω τώρα, μη σε σκοτίζω άλλο με τα δικά μας εδώ. Έχεις να κάνεις και ασκήσεις θάρρους με τον Ταγίπ απέναντι, να βγάλεις το τεφτέρι να δεις πόσο θα πληρώσουμε τελικά το λογαριασμό των εξοπλιστικών και τόσα άλλα Κυριάκο μου. Μου επιτρέπεις το "μου" φαντάζομαι… Μετά από τόσα που έχουμε ζήσει μαζί! Μην στα θυμίζω τώρα ένα – ένα …

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια