Ανδριανή Αγγελιδάκη

Αντιφασιστικό... αντιρατσιστικό... ανθρώπινο!

Γράφει η Ανδριανή Αγγελιδάκη - φωτογραφίες Στέλιος Παπαρδέλας*

Το Ηράκλειο χθες είχε ζωή, είχε γιορτή, είχε παλμό, είχε αλήθεια και αγάπη. Είχε συνθήματα, είχε μουσική. Είχε ανθρώπους στο δρόμο που βγήκαν να μιλήσουν για τον άνθρωπο με σύνθημα τον άνθρωπο.Για τον άνθρωπο σε μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό. Σε μια κοινωνία που ο φασισμός δεν έχει καμία θέση.

Η Πλατεία Ελευθερίας γέμισε κόσμο και οι μουσικοί της Κρήτης έδωσαν τον ρυθμό. Αβυσσινός, Μανωλάκης, Παναγιωτάκης, Παξιμαδάκης, Σταυρακάκης, Χριστόπουλους και οι Ξυλούρηδες, Αντώνης και Νίκος.

Ο καλός  φίλος φωτογράφος Στέλιος Παπαρδέλα ήταν εκεί και με τα καρέ του έφερε μπροστά στα μάτια τα δικά μου τις εικόνες από το συλλαλητήριο. Από γωνίες διαφορετικές. Καρέ με πρωταγωνιστές τα πρόσωπα και τα βλέμματα.

Είναι δύναμη να διαπιστώνεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν «μουδιάζουν» απλά από τις φασιστικές και ρατσιστικές εκφράσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.Είναι ανάσα να διαπιστώνεις ότι εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που διεκδικούν, παλεύουν και είναι παρόντες.

 

Ο Στέλιος Παπαρδέλας είναι φωτογράφος. Η δική του ματιά στα πράγματα, είναι πάντα μια καλή αφορμή να αλλάξεις θέση και στάση απέναντι στα πράγματα. Ανακαλύψτε τον

www.stylianospapardelas.com

instagram.com/stylianospapardelas

facebook.com/Stylianospapardelas

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια