Μωρέ είχαμε μουσαφίρηδες!!!

Απόψεις
Μωρέ είχαμε μουσαφίρηδες!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν μέρες δέχτηκα ένα τηλεφώνημα. Ήταν η Δήμητρα. «Ανδριανή» μου λέει «θα θέλαμε αύριο να περάσουμε με τα παιδιά και τους γονείς τους να σας φέρουμε ένα δώρο για το καλό της νέας χρονιάς». Τους περίμενα πως και πως! Αγχώθηκα για λίγο, τι να τους προσφέρω, τι να δώσω στα παιδιά, πως θα τους καλοδεχτώ, πως θα καταφέρω να μην συγκινηθώ, δύσκολο πράγμα για μένα, πολύ... Και τα παιδιά ήρθαν! Μαζί με τους γονείς τους, μαζί με τη Δήμητρα, την Γαρυφαλιά και τον Λουάι.

Όλοι μαζί μια οικογένεια. Ήρθαν και τα γραφεία γέμισαν όμορφα μούτρα, χαμόγελα και χαρά. Μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό! Που είχαν έρθει σε ένα τηλεοπτικό σταθμό και έβλεπαν από κοντά πράγματα που τα μάτια τους άλλη φορά δεν είχαν ξαναδεί.Χαρούμενα παιδιά! Με μάτια λαμπερά όλο περιέργεια, αχόρταγα μπροστά σε όλα αυτά τα καινούρια ερεθίσματα. Και οι γονείς εκεί δίπλα διακριτικοί, ήρεμοι, χαμογελαστοί, πράοι. Σίγουρα ικανοποιημένοι που τα παιδιά τους είχαν την ευκαιρία να ζήσουν  αυτή την εμπειρία. Ικανοποιημένοι που τα παιδιά τους είναι και πάλι ασφαλή και μπορούν να χαίρονται με όλο τους τον ενθουσιασμό και την παιδικότητα, αυτή την επίσκεψη.

Γιατί γι΄ αυτά τα παιδιά και γι΄ αυτούς τους γονείς τίποτε από όλα αυτά δεν ήταν δεδομένα πριν λίγο καιρό. Γιατί αυτά τα παιδιά και αυτοί οι γονείς είναι πρόσφυγες. Έφυγαν από τη χώρα τους για να σωθούν. Έγιναν πρόσφυγες για να παραμείνουν ζωντανοί.Και εδώ στη νέα τους πατρίδα, προσωρινή ή μόνιμη, εύχομαι να είναι οι ίδιοι που θα επιλέξουν και όχι οι συνθήκες, ξαναβρήκαν και το χαμόγελο, ξαναβρήκαν και το κουράγιο να λένε χρόνια πολλά, να φτιάχνουν γλυκά, να ετοιμάζουν δώρα και να πηγαίνουν με ζεστασιά στο βλέμμα και την καρδιά, σε ανθρώπους άγνωστους σε αυτούς, να τους ευχηθούν και να τους προσφέρουν ότι όμορφο έφτιαξαν με αγάπη. Δήμητρα Καμπέλη σε ευχαριστώ για την επίσκεψη!Οι αγκαλιές που πήραμε από τα παιδιά, τα τρομερά- φανταστικά γλυκά τους  και η πρόσκληση για γεμιστά ήταν μακράν το πιο super φανταστικό δώρο για όλο το 2020.

ΥΓ1 Yπάρχουν άνθρωποι που έχουν ζήσει τα χειρότερα και όμως βρίσκουν ξανά λόγους να χαμογελάσουν.

ΥΓ2 Yπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν με άξονα την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Επαγγελματίες που λειτουργούν ανθρώπινα και κάνουν θαύματα.

ΥΓ3 Τα παιδιά μας όλα, ας είναι τυχερά και ευλογημένα να μπορούν να είναι παιδιά και να απολαμβάνουν τις στιγμές τους.

ΥΓ4 Πέντε γλυκά στοματάκια μου είπαν χρόνια πολλά στα Αραβικά και τα Φαρσί και εγώ τα κατάλαβα. Και ξέρεις γιατί; Γιατί τα άκουγα με την καρδιά μου και οι καρδιές όλων των ανθρώπων χτυπούν με τον ίδιο τρόπο.

Αυτοί είμαστε…. Άνθρωποι. Και είμαστε όλοι φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News