Ανδριανή Αγγελιδάκη

Άλλοι κάνουν τέχνη και άλλοι... κάνουν τέρατα!

Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, ένα «εσαεί» εργοτάξιο που κατά καιρούς παίρνει ζωή από τη διάθεση και την απόφαση εμπνευσμένων ανθρώπων και ομάδων, να κάνουν όμορφα πράγματα.

Όμορφα λοιπόν έπραξε και η ομάδα που διοργάνωσε το φεστιβάλ ΜΟΝΙΤΟΡ το προηγούμενο τριήμερο.

Καλλιτέχνες, μουσικοί, εικαστικοί όλοι βρήκαν τη θέση τους σε αυτό το κτήριο που έχει περάσει από 40 κύματα και θα περάσει και άλλα τόσα μέχρι να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί με τα όλα του, στο κοινό του Ηρακλείου.

Το πρόβλημα μέχρι τώρα ήταν τα λεφτά! Τα κονδύλια που δεν έφταναν, τα κονδύλια που δεν εκταμιεύτηκαν τα κονδύλια τέλος πάντων που ποτέ δε βρήκαν το δρόμο τους.

Το «λάθος στην εικόνα» που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του neakriti.gr, δεν έχει να κάνει με λεφτά και περίσσια έξοδα.

Έχει να κάνει με την κουλτούρα της αδιαφορίας και του ανοικοκύρευτου.

Η εικόνα χαρακτηριστική. Η συγκεκριμένη κατασκευή βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο. Τα ξύλινα ντουλάπια κρέμονται από σκουριασμένους μεντεσέδες και κανείς από ότι φαίνεται δεν ενδιαφέρθηκε να τα διορθώσει ή τουλάχιστον να τα απομακρύνει για να μην καταστραφούν ολοσχερώς.

Μήπως πρόκειται για «εικαστική παρέμβαση» και το φτωχό μυαλό μας δεν μπορεί να το συλλάβει;

Οι εικαστικές παρεμβάσεις ωστόσο συνεχίστηκαν και σε άλλα σημεία!

Στην πεζογέφυρα που συνδέει το Πολιτιστικό με τον προμαχώνα Μαρτινέγκο κάποιος «καλλιτέχνης» επέλεξε να τοποθετήσει τη συγκεκριμένη καρέκλα.

Το πόδι της καρέκλας που έχει αντικατασταθεί από τσιμεντόβεργα, αποτελεί από μόνο του «πρόταση».

Όπως και η εγκατάλειψη την καρέκλας σε τόσο άκυρο σημείο, θα μπορούσε να ερμηνευθεί μόνο «εικαστικά» γιατί η λογική κάπου εδώ σταματά  με αυτά που βλέπουν τα μάτια μας.

Υ.Γ δεν κοστίζει τίποτα να αποκατασταθεί η ζημιά στην κατασκευή με τα ξύλα ούτε να απομακρυνθεί η καρέκλα. Μόνο νοικοκυροσύνη και ενδιαφέρον προϋποθέτει.

Σχόλια