default-image

Ντάκος , όπως λέμε γεύσεις από Κρήτη!

Κρήτη
Ντάκος , όπως λέμε γεύσεις από Κρήτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραπέζι ξύλινο, στρωμένο με παξιμάδι από το Οροπέδιο , λασιθιώτικο τυρί και ελιές στο πιάτο. Έτσι υποδέχονται στο "Ntakos"  τους καλεσμένους τους.

Η λίμνη του Αγίου Νικολάου μπροστά στα μάτια σου, μυρωδιές από κρητικά βότανα, αγριολούλουδα και λεβάντες στα βάζα.

Το εστιατόριο "Ntakos" είναι μια γευστική εμπειρία , από αυτές που  έχουν άρωμα και γεύση Κρήτης . Καθαρές πρώτες ύλες , αυστηρά ντόπιες , γνήσιες  κρητικές συνταγές , πειραγμένες τίμια!Ότι μπαίνει στην κουζίνα του "Ntakos" , είναι προσεκτικά διαλεγμένο .

Ο Νικηφόρος ανεβαίνει στο Οροπέδιο και κατεβάζει από εκεί ότι πιο εκλεκτό και προσεγμένο εντοπίζει . Τυριά , παξιμάδι , λαχανικά  και φρούτα εποχής, ελαιόλαδο και καθαρό, αγνό κρέας. Ο Γιάννης, παίρνει τις πρώτες ύλες και με μπόλικη μαεστρία και έμπνευση, φτιάχνει πιάτα που θες απλά να δοκιμάσεις ξανά και ξανά .

Ο κατάλογος του «Ntakos» είναι σαν λεύκωμα με γεύσεις Κρήτης .

Δοκιμάστε αυγά μάτια , πειραγμένα , με μέντα ή καϊμάκι . Βάλτε στο τραπέζι σας αρνάκι λασιθιώτικο ψημένο στη Λαδόκολλα με πατάτες. Οι γεύσεις είναι απλές , βασικές . Είναι αυτό που θες για να ευχαριστηθούν όλες σου οι αισθήσεις. Πιάτα σωστά και φιλικά στημένα , τίποτα φοβερά εκλεπτυσμένο που να σε ξενίζει , μυρωδιές από χωριό , γεύση από Κρήτη.

Ο Σεφ του Ntakos , Γιάννης Κουντούρης, επιμένει πολύ στη σωστή διαχείριση του θησαυρού που έχει στα χέρια του. Γιατί είναι θησαυρός τα αγνά κρητικά προϊόντα.Ο Νικηφόρος Γερακάκης, με τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτει και κυρίως με το πάθος που έχει με την κρητική κουζίνα , επιμένει στη λεπτομέρεια και έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα χώρο που όταν κάθεσαι στο τραπέζι έχεις πραγματικά την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε σπίτι φίλων που σε κερνούν ότι πιο εκλεκτό έχουν .

Στο "Ntakos" θα επιλέξετε να φάτε ψάρι, γιατί είναι φρέσκο , ολόφρεσκο. Το ψάρι έρχεται στο μαγαζί, από το ψαράδικο,  μόλις το παραγγείλει ο πελάτης. Πραγματικά μυρίζει θάλασσα.

Με πολύ προσοχή έχουν επιλεγεί και τα κρασιά που σερβίρονται . Με συνέπεια στην φιλοσοφία του "Ntakos" , ο Νικηφόρος έχει δημιουργήσει μια λίστα με κρητικές ετικέτες , από οινοποιεία όλου του νησιού .Κρητικά κρασιά με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) , από  ντόπιες ποικιλίες γνωστές και καταξιωμένες .

Ολοκληρώστε το τραπέζι σας με φρέσκια ζεστή μυζήθρα,  μέλι που σερβίρετε με την κερήθρα και παγωμένη ρακί από ντόπιο παραγωγό.

Το εστιατόριο "Ntakos" , στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου, είναι ο νέος γευστικός προορισμός για να ανακαλύψετε  τις κρητικές γεύσεις και να απολαύσετε πραγματικά ένα τραπέζι στρωμένο μόνο για εσάς .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News