Ανδριανή Αγγελιδάκη

Μπιλ Κόσμπι "Δε σε φοβάμαι πια"

"Δε σε φοβάμαι πια" λένε οι 35 γυναίκες - θύματα των αισχρών σεξουαλικών ορέξεων του δημοφιλή ηθοποιού Μπιλ Κόσμπι . Κοιτούν κατάματα το φωτογραφικό φακό και από χθες γράφουν ιστορία , πρωταγωνιστώντας στο εξώφυλλο του New York Magazine .

Οι γυναίκες αυτές κρατούσαν χρόνια , ερμητικά κλειστό το στόμα τους , κουβαλώντας ένα ασήκωτο βαρίδι στην ψυχή τους . Είχαν ναρκωθεί , παρά τη θέληση τους και βιαστεί  , από τον άλλοτε αγαπημένο Κόσμπι .

Η πρώτη καταγγελία για βιασμό σε βάρος του Κόσμπι έγινε μόλις το 2004 , παρά το γεγονός οτι η ¨δράση¨ του είχε ξεκινήσει από τη δεκαετία του '60 .

«Ο άνδρας αυτός είναι ένα τέρας. Μου έδωσε ναρκωτικά και με βίασε. Μιλάω γι' αυτό επειδή θέλω και άλλα άτομα που έχουν υποστεί κάτι παρόμοιο με μένα, να μην φοβηθούν τα χρήματα και τη φήμη του και να μιλήσουν. Τέρμα ο κώδικας σιωπής. Για πολύ καιρό ήμουν τάφος. Είναι καιρός να ξεσηκώσω κόσμο. Αυτό που μου συνέβη έκανα 25 χρόνια να το ξεπεράσω».

Μπάρμπαρα Μπάουμαν , βιάστηκε σε ηλικία 17 ετών .

Κατάφερε να μιλήσει και να ορθώσει το ανάστημα της .

Υπάρχουν πιθανότατα δεκάδες ακόμη γυναίκες που δεν μπόρεσαν να μιλήσουν , δεν άντεξαν να επαναφέρουν την εμπειρία  αυτή στη σκέψη τους. Την έχουν καταχωνιάσει πολύ βαθιά , τόσο όσο να μην ακούν ούτε αυτές τις κραυγές της ψυχής τους για βοήθεια .Σε αυτές τις γυναίκες "ανήκει" η κενή καρέκλα δεξιά κάτω στη φωτογραφία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια