default-image

Άντε βούτα !

Απόψεις
Άντε βούτα !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλα , τι περιμένεις τόση ώρα  και δεν το τολμάς ;

Φοβάσαι μην πιάσεις πάτο;

Άντε κάνε την επιτέλους τη βουτιά !

Μη φοβάσαι θα είμαι εγώ εδώ να σε πιάσω . Να κοίτα με !

Είμαι ακριβώς  μπροστά σου , μη διστάζεις !

Θα σε πιάσω εγώ ……

Μονολογώντας ,  παρότρυνα το γιο μου να βουτήξει από το μόλο .

Ο ίδιος είμαι σίγουρη δεν άκουσε ούτε λέξη . Κοίταζε την επιφάνεια του νερού μαγνητισμένος , τόσο συγκεντρωμένος στις  δυο φωνές μέσα στο μυαλό του .

Τη μία είναι σα να την ακούω τώρα δα  «έλα βούτα !»

Και η άλλη ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά «και αν χτυπήσω , αν πιω νερό , αν η μαμά δε με πιάσει , αν πιάσω πάτο , αν πνιγώ» ;

Εδώ ολόκληρη μαμά και δεν μπορεί να ακυρώσει το δίλλημα  , να πέσω ή να μην πέσω.

Ούτε με άκουγε , ούτε με έβλεπε , το μόνο που έβλεπε μπροστά του ήταν η θάλασσα και  το μόνο που σκεφτόταν ήταν πως θα νικήσει το φόβο του .

Ολόκληρη μαμά και δεν μπόρεσε να βοηθήσει προσφέροντας τόσες εγγυήσεις ασφάλειας !

Κάποιες φορές στη ζωή , δε μας ωφελεί στο παραμικρό η βοήθεια των άλλων . Είναι αυτές οι φορές που αναμετριέσαι με τον εαυτό σου . Σκληρός αντίπαλος .Τα βάζεις  με τις φοβίες , τα άγχη σου , τις αδυναμίες που ξαφνικά γίνονται οι άτιμες τόσο δυνατές μέσα στο μυαλό σου . Τα βάζεις με το κομμάτι σου αυτό, που κρύβεται στο σκοτάδι μέσα σου  και επιχειρεί κάθε τρεις και λίγο να σε τραβήξει και εσένα εκεί μέσα στα σκοτεινά .

Τα βάζεις με όλες εκείνες τις φορές που έκανες πίσω , που δεν πήρες ανάσα και δεν τόλμησες  να κάνεις το βήμα μπροστά . Που έμεινες στην ησυχία , την ασφάλεια της γνώριμης καθημερινότητας σου . Έμεινες ενώ γνώριζες  ότι αυτή η ησυχία κάνει το μέσα σου να σβήνει , να αργοπεθαίνει , να παραδίνεται . Ενώ γνώριζες  ότι αυτή η συνθήκη  , σου βγάζει τον κακό σου εαυτό , το μίζερο , τον γκρινιάρη , τον αδύναμο  .Σε κάνει να συρρικνώνεσαι ψύχη και πνεύμα , να κουλουριάζεσαι ,να μικραίνεις . Μα θα μου πεις ότι έχεις συνηθίσει , τα έχεις βρει με τα ελαττώματα σου . Έλα μου όμως που από ελαττώματα , γίνανε τα κύρια χαρακτηριστικά σου . Και τώρα πως θα σηκωθείς , πως θα πάρεις βαθιά ανάσα , πως θα σκεφτείς τη ζωή σου αλλιώς , πως θα αναλάβεις την ευθύνη σου ;

Τώρα στέκεσαι  εκεί στο μόλο . Το σώμα σου ταλαντεύεται μια μπρος και μια πίσω .

Πάλι φοβάσαι , φοβάσαι τι θα συμβεί το επόμενο δευτερόλεπτο. Διάλεξε λοιπόν .

Ή θα μείνεις  εκεί όρθιος και στεγνός ή θα βουτήξεις και η θάλασσα θα ξεπλύνει φόβους , σκέψεις και αδυναμίες .

Για την ιστορία , ο μικρός το τόλμησε , τα κατάφερε και όταν με κοίταξε είχε ένα χαμόγελο τεράστιο και ήταν 5 πέντε πόντους πιο ψηλός !

ΥΓ. Αν όπου θάλασσα και  πάτος βλέπετε την Ελλάδα , σας συνιστώ τάχιστα μια βουτιά στα δροσερά νερά του κρητικού πελάγους !

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News