Τα χαρισματικά παιδιά ως επένδυση στο μέλλον!

Απόψεις
Τα χαρισματικά παιδιά ως επένδυση στο μέλλον!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Nα αναζητήσουμε και να αναδείξουμε χαρισματικές προσωπικότητες"

Γράφει ο Αντώνης Γκορτζής, Πρόεδρος Επιχερηματικής Ηθικής 

Στο διαρκώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό, οικονομικό, επιστημονικό και τεχνολογικό περιβάλλον του καιρού μας, όπου η γνώση και η πληροφόρηση εξελίσσονται  ραγδαία, οφείλουμε να αναζητήσουμε και να αναδείξουμε τις χαρισματικές προσωπικότητες, τα ευφυή άτομα με ιδιαίτερα ταλέντα και κλίσεις.

Εκείνα που έχουν την ευχέρεια και τις ικανότητες να αφομοιώσουν αλλαγές και δεδομένα που προκύπτουν, ώστε να προσφέρουν στην κοινωνία και στον κόσμο τις απαραίτητες για την πρόοδο ιδέες, έρευνες, μελέτες και καινοτομίες. 

Το σωματείο Π.Α.Ι.Δ.Ε.Ι.Α. ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ είναι σύνθεση και μελωδία προσωπικών και συλλογικών τόνων και οραμάτων.

Τα αρχικά του λογότυπου προέρχονται από

Τα οράματα αυτά συνθέτουν μια νέα εντυπωσιακή τοιχογραφία που αναπαριστά ανάγλυφα τη δυναμική μιας εκπαιδευτικής φιλοσοφίας και αντανακλά τα βαθύτερα κελεύσματα του. ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ.

Με την Π.Α.Ι.Δ.Ε.Ι.Α. ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ προωθείται για τις επιστήμες και τον ανθρώπινο πολιτισμό η ευφυΐα του ανθρώπινου γένους.  Με άλλα λόγια το Σχολείο Π.Α.Ι.Δ.Ε.Ι.Α. ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ πιστεύουμε ότι  θα λυτρώσει τα χαρισματικά παιδιά από την καταναγκαστική επιβολή ενός και μόνο αναλυτικού προγράμματος που ικανοποιεί το μέσο όρο του δείκτη νοημοσύνης του μαθητικού μας δυναμικού και θα απελευθερώσει τη δημιουργικότητα και την προσφορά στις επιστήμες, τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Το Σωματείο «Π.Α.Ι.Δ.Ε.Ι.Α. Αριστείας» οραματίζεται να συμβάλλει στη διάδοση της ιδέας της Αριστείας και να σχεδιάσει και τεκμηριώσει την στοχευμένη εκπαίδευση  παιδιών, με ιδιαίτερες μαθησιακές δυνατότητες, χαρισματικών και ταλαντούχων.

 Έτσι, η Αριστεία ορίζεται ως η αναγκαία και ικανή συνθήκη για ανάδειξη δυνητικών και υπαρχουσών ικανοτήτων συμβατών με την ατομικότητα και προσωπικότητα κάθε παιδιού χωρίς καμία διάκριση πλην εκείνης που το ίδιο προσφέρει ως μοναδική περίπτωση.

Με βάση αυτόν τον ορισμό, το Σωματείο «Π.Α.Ι.Δ.Ε.Ι.Α. Αριστείας»  έχει στόχο οπωσ

  • Την υποβολή προτάσεων και παρεμβάσεων, σε θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο, για την προώθηση της ιδέας της Αριστείας.

μέσω νομοθετικών πρωτοβουλιών, δημοσιεύσεων, συνεδρίων, διαλέξεων, σεμιναρίων, ειδικών προγραμμάτων σε σχολεία, εξειδικευμένων σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς και γονείς χαρισματικών παιδιών, συνεργασία με φορείς που προάγουν την ιδέα της Αριστείας στην εκπαίδευση με τη μορφή ολοκληρωμένης διαδικασίας, όπου η μάθηση διαμορφώνει και αναδεικνύει την προσωπική δυναμική κάθε μαθητή. Σας καλώ να βοηθήσετε να πραγματώσουμε το μεγάλο όραμα για το καλό της Ελλάδας.

 * Ο Αντώνης Γκορτζής είναι  Πρόεδρος ΕΒΕΝ, Πρόεδρος ΙΕΠΑΣ,  Αντ/πρόεδρος ΠΑΙΔΕΙΑ –ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News