Δημήτριος Τσαϊλάς: Στρατηγική Θαλασσών και διάλογος με ισχύ

Απόψεις
Δημήτριος Τσαϊλάς: Στρατηγική Θαλασσών και διάλογος με ισχύ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Τσαϊλάς μιλώντας στον 98.4 τόνισε ότι η Ελλάδα είναι αναγκαίο να μην ετεροκαθορίζει τις κινήσεις και στρατηγικές της, από τις πράξεις των άλλων

Ο ναύαρχος ε.α. Δημήτριος Τσαϊλάς δίδαξε επί σειρά ετών στις έδρες Επιχειρησιακής Σχεδιάσεως καθώς και της Στρατηγικής και Ασφάλειας, σε ανώτερους Αξιωματικούς στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, είναι μέλος και ερευνητής του Ινστιτούτου για την Εθνική και Διεθνή Ασφάλεια& Στρατηγική.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, με αφορμή το μετεκλογικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στη Τουρκία μετά την επικράτηση Ερντογάν στην εξωτερική της πολιτική, τόνισε ότι υψίστης προτεραιότητας για την Τουρκία είναι οι σχέσεις με την Συρία, ενώ Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται χαμηλότερα στην ατζέντα και η όποια εξομάλυνση δεν θα είναι της παρούσης για τον Ερντογάν.

Τόνισε ότι η Ελλάδα είναι αναγκαίο να μην ετεροκαθορίζει τις κινήσεις και στρατηγικές της, από τις πράξεις των άλλων. Για αυτό χρειάζεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική όπου η θαλάσσια κυριαρχία στο πεδίο των δικαιωμάτων της κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της , στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο σε επίπεδο εξοπλισμών αλλά και οικονομίας θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα Έτσι θα μπορούσε να προσέλθει σε οποιονδήποτε διάλογο, αν είχε εξασφαλισμένη την ισχύ της σε αυτό το πεδίο αλλά και την ικανότητα προβολής αυτής της ισχύος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News