Κώστας Πικραμένος: "Διδυμότειχο Blues"

Απόψεις
Κώστας Πικραμένος: "Διδυμότειχο Blues"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Πικραμένος σχολιάζει στον 98.4 τις εξελίξεις στην Τουρκία, την υπόθεση εμπλοκής συνοριοφυλάκων και κλιμακίου της ΕΥΠ στο κύκλωμα παράνομης εισόδου μεταναστών- προσφύγων, αλλά και την υπόθεση κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων για τους μαθητές των Λυκείων, ως αφήγημα κυβερνοασφάλειας

Ο διευθύνων σύμβουλος της CP Consulting και εμπειρογνώμονας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα ασφάλειας και μυστικών υπηρεσιών, Κώστας Πικραμένος, σχολιάζει μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, τις εξελίξεις στην Τουρκία, την υπόθεση εμπλοκής συνοριοφυλάκων και κλιμακίου της ΕΥΠ στο κύκλωμα παράνομης εισόδου μεταναστών- προσφύγων, αλλά και την υπόθεση κατάρρευσης της Τράπεζας Θεμάτων για τους μαθητές των Λυκείων, ως αφήγημα κυβερνοασφάλειας.

- Τράπεζα Θεμάτων

Δεν μπορεί να γίνεται σύσκεψη στο Μαξίμου για μια υπόθεση κυβερνο-επίθεσης (αν ισχύει τελικά). Σε σοβαρές χώρες υπάρχουν αρμόδιοι φορείς που επιλαμβάνονται του θέματος.  Μπορώ να το δικαιολογήσω μόνο λόγω της απειρίας της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχει στην Ελλάδα Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας σε επίπεδο Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Το προτείνουμε στο βιβλίο μας "Εθνική Ασφάλεια: Μύθοι και Πραγματικότητα". Το ΚΕΤΥΑΚ της ΕΥΠ είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας για την αντιμετώπιση κυβερνο-επιθέσεων σε οργανισμούς του Δημοσίου. Δεν ξέρω κατά πόσο ενεπλάκη στην προκειμένη περίπτωση της Τράπεζας Θεμάτων.

- Τουρκία

Η σύνθεση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης είναι ότι πιο εξτρεμιστικό έχει προκύψει τα τελευταία 100 χρόνια Τουρκικής Δημοκρατίας. Οι Βουλευτές της Κουρδικής Χεζμπολαχ δεν θέλουν να δώσουν τον Όρκο του Βουλευτή ούτε να βλέπουν γυναίκες να εργάζονται στο Κοινοβούλιο.

Ο Χακαν Φιντάν μάλλον θα πάρει το Υπουργείο Εξωτερικών καθώς χαίρει εκτίμησης τόσο σε Τουρκία όσο και εξωτερικό λόγω της επιστημονικής του κατάρτισης. Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε τις Υπηρεσίες Πληροφοριών.

- Διδυμότειχο

Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ΕΞΩ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ από την ΕΥΠ. Το κλιμάκιο στο Διδυμότειχο ιδρύθηκε και λειτούργησε μόνο για 2 χρόνια και μετά προέκυψε και η απόπειρα εισβολής παράνομων μεταναστών (Μάρτιος 2020). Με τι κριτήρια αποσπάστηκαν οι 3 συνοριοφυλακες στην ΕΥΠ;

Η υπόθεση των 5 συνοριοφυλάκων είναι πολύ σοβαρή γιατί εκτός της διάστασης της ασφάλειας, υπάρχει και η πιθανότητα εισόδου στελεχών της ΜΙΤ ή των Bordo Bereli για δολιοφθορές και σαμποτάζ σε στρατιωτικές ή πολιτικές εγκαταστάσεις στη Θράκη. Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι επρόκειτο μόνο για παράνομους μετανάστατες ή γκουλιενιστές;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News