Γιώργος Αϋφαντής: Έτοιμη για υποχωρήσεις η Ελληνική πολιτική ελίτ - Οι ΗΠΑ θέλουν χώρο εκμετάλλευσης την Μεσόγειο

Απόψεις
Γιώργος Αϋφαντής: Έτοιμη για υποχωρήσεις η Ελληνική πολιτική ελίτ - Οι ΗΠΑ θέλουν χώρο εκμετάλλευσης την Μεσόγειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επίκεντρο τα εθνικά θέματα και τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής ο κ. Αϋφαντής μιλά στον 98.4 σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση

Ο πρέσβης ε.τ , Γιώργος Αϋφαντής σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 με επίκεντρο τα εθνικά θέματα και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, που όπως σημειώνει απουσιάζουν εμφατικά από την προεκλογική ατζέντα, την ώρα που η πολιτική ελίτ απλώνει ένα πέπλο σιωπής σε κρίσιμες πληροφορίες για τον Ελληνικό λαό, ιδίως στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο πρέσβης ε.τ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την θέση της Ελλάδας στις γεωπολιτικές εξελίξεις, σημειώνοντας ότι οι σύμμαχοι μας από την στιγμή που μας θεωρούν δεδομένους στις αποφάσεις τους στην περιοχή, ρίχνουν το βάρος τους στο πως θα ρυμουλκηθεί η Τουρκία στις θέσεις τους, έτοιμοι για παραχωρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παραχωρήσεις με στόχευση ιδίως, όπως είπε από τις ΗΠΑ, να μετατρέψουν την Ανατολική Μεσόγειο με συμφωνίες και διαπραγματεύσεις σε έναν ενιαίο χώρο εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων με διαμοιρασμό μέρους των κερδών ανάλογα με το ειδικό βάρος της κάθε χώρας , άρα σε βάρος τελικά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα λέει ο  Γιώργος Αϋφαντής η νέα συμφωνία Ισραήλ - Κύπρου για την όδευση των αγωγών. Μιλάει για τις εξελίξεις με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, αλλά και τις μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News