Κώστας Ντάλτας: Το Βελγικό δικαστικό σύστημα και οι αστειότητες ταύτισης παρακολουθήσεων σε Βέλγιο και Ελλάδα

Απόψεις
Κώστας Ντάλτας: Το Βελγικό δικαστικό σύστημα και οι αστειότητες ταύτισης παρακολουθήσεων σε Βέλγιο και Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Ντάλτας, χαρακτήρισε αστειότητες την προσπάθεια να συνδεθεί η παρακολούθηση της Ε. Καϊλή από την βελγική αστυνομία, με την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Νίκου Ανδρουλάκη ή του Κώστα Χατζηδάκη, για να δικαιολογηθεί η δεύτερη

Ο γνωστός ποινικολόγος και άριστος γνώστης του νομικού συστήματος στο Βέλγιο Κώστας Ντάλτας, μίλησε σήμερα στον 98.4 για τον τρόπο που λειτουργεί και ασκεί τις διώξεις το δικαστικό σύστημα του Βελγίου, όπως και στη περίπτωση του Qatargate, σημειώνοντας την κρίσιμη θέση του ανακριτή στη διαδικασία, αφού έχει το αξίωμα με "ισοβιότητα" και τονίζοντας ότι αν και σε βαθμό πλημμελήματος οι διώξεις, το πλημμέλημα στο νομικό σύστημα σε Βέλγιο και Γαλλία μπορεί να οδηγήσει σε ποινές ακόμη και πολυετούς φυλάκισης, με την διευκρίνιση ότι ο κάθε κατηγορουμένος τεκμαίρεται αθωότητα.

Όπως σημείωσε, αν ο συνήγορος της  Εύας Καϊλή για παράδειγμα δηλώσει την αθωότητα για την ευρωβουλευτή, τότε, ο ανακριτής είναι αυτός που θα πρέπει να καταθέσει αποδείξεις ενοχής της.

Ο κ. Ντάλτας, χαρακτήρισε αστειότητες την προσπάθεια να συνδεθεί η παρακολούθηση της Ε. Καϊλή από την βελγική αστυνομία, με την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Νίκου Ανδρουλάκη ή του Κώστα Χατζηδάκη, για να δικαιολογηθεί η δεύτερη.

Όπως σημείωσε, η  βελγική  αστυνομία παρακολουθούσε τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων στην υπόθεση Κατάρ, κι όχι βέβαια η βελγική ΕΥΠ για "λόγους εθνικής ασφάλειας".

Δεν είναι καθόλου “το ίδιο πράγμα” να παρακολουθεί το κράτος έναν πολιτικό για “λόγους εθνικής ασφάλειας” με το να παρακολουθούν οι διωκτικές αρχές έναν πολιτικό για την διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών ποινικών  εγκλημάτων.

Φωτογραφία: AP 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News