Γιώργος Αυφαντής: Αλλαγή ατζέντας με 12 ν.μ. και εξοπλισμό πλήγματος στα νησιά

Απόψεις
Γιώργος Αυφαντής: Αλλαγή ατζέντας με 12 ν.μ. και εξοπλισμό πλήγματος στα νησιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αλλαγή ατζέντας με επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ., ο εξοπλισμός των νησιών όχι για μια τυπική άμυνα, αλλά για ικανότητα σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση να απαντήσουν με ικανά πλήγματα στην ενδοχώρα των μικρασιατικών παραλίων, είναι τακτικές που μπορούν να φέρουν την Ελλάδα, όπως είπε, σε ρόλο πρωταγωνιστή των εξελίξεων

Ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αυφαντής, εκτιμά ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να δρα αντανακλαστικά στις εξελίξεις που στρατηγικά διαμορφώνει στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία, γιατί  έτσι κινδυνεύει  να βρεθεί σε ένα τραπέζι συνομιλιών επί της Τουρκικής ατζέντας , σε βάρος κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και κυριαρχίας.

Η αλλαγή ατζέντας με επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. , ο εξοπλισμός των νησιών όχι για μια τυπική άμυνα, αλλά για ικανότητα σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση να απαντήσουν με ικανά πλήγματα στην ενδοχώρα των μικρασιατικών παραλίων, είναι τακτικές που μπορούν να φέρουν την Ελλάδα , όπως είπε , σε ρόλο πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Ο κ. Αυφαντής, μιλάει ακόμη για τις έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης σε σχέση με το Τουρκολιβυκό μνημόνιο, αλλά και την συζήτηση οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αλβανία , επισημαίνοντας πως το "κλειδί" είναι η σύνταξη και το τι πλαίσιο θα θέτει στο δικαστήριο ένα ενδεχόμενο συνυποσχετικού.

Ο κ. Αυφαντής, μιλάει ακόμη για τις μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές, την πολιτική παρακμή της Ευρώπης και το κλίμα μεσοπολέμου σε αυτήν με προβολή στη Γερμανία και τα όσα ανέδειξε η αποκάλυψη της δράσης της οργάνωσης  "Πολίτες του Ράιχ".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News