Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου: Τα φωτοβολταϊκά του δήμου δεν συνδέθηκαν ποτέ στο δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ

Απόψεις
Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου: Τα φωτοβολταϊκά του δήμου δεν συνδέθηκαν ποτέ στο δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποτέλεσμα είναι να παράγεται ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά πάνελ στα 17 δημόσια κτίρια η οποία όμως δεν μπορεί να καταναλωθεί

Ο πρώτος ενεργειακά αυτόνομος δήμος της χώρας σε σχέδια και έργο …ακόμη περιμένει να λειτουργήσει ως τέτοιος.  Τα φωτοβολταϊκά στο Άργος - Ορεστικό δεν συνδέθηκαν ποτέ στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι γεγονός, πως ένας  ακριτικός δήμος της χώρας, ο δήμος Άργους-Ορεστικού, που επένδυσε από το 2019, 13 εκατ. ευρώ για να κάνει όλα τα δημοτικά κτίρια ενεργειακά αυτόνομα και να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες, κυρίως, θέρμανσης που έχει κάθε χρόνο, έμεινε από δίκτυο χαμηλής τάσης. Ο δήμος που έβαλε φωτοβολταϊκά στις στέγες 19 δημοτικών κτηρίων, κατασκευάζει το πρώτο πράσινο κολυμβητήριο της χώρας, πήρε άδεια από την ΡΑΕ για παραγωγή ενέργειας από υδροστρόβιλο στον ποταμό Αλιάκμονα, αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ  αρνείται να συνδέσει τις εγκαταστάσεις του (εκτός από 2 φωτοβολταϊκά) με το δίκτυο γιατί όπως λέει  στον 98.4 ο δήμαρχος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, του απάντησαν ότι αυτό είναι…. κορεσμένο. 

Αποτέλεσμα είναι να παράγεται ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά πάνελ στα 17 δημόσια κτίρια η οποία όμως δεν μπορεί να καταναλωθεί.

«Αυτό χρηματικά σημαίνει ότι αναγκαζόμαστε να καταναλώνουμε ενέργεια που πρέπει να την πληρώνουμε σήμερα με 30 λεπτά ανά κιλοβατώρα αντί 5,5 λεπτά που την πληρώναμε μέχρι πριν ενάμιση χρόνο. Και από την άλλη δεν παράγουμε γατί παρόλο που έχει ήλιο και υπάρχουν φωτοβολταϊκά και ναι μεν βγάζουν ρεύμα, αυτό δεν πάει πουθενά. Δεν μπορεί να περάσει μέσα από τον μετρητή να μετρηθεί για να μας το συμψηφίσει ως παραγωγή η ΔΕΗ γιατί λέει είναι κορεσμένο το δίκτυο» τόνισε στον 98.4  ο δήμαρχος Άργους-Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου. 

"Δεν πουλάμε ρεύμα, ενεργειακό συμψηφισμό θέλουμε να κάνουμε. Και την ίδια ώρα ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει στον ιδιώτη άδεια και να το πουλάει το ρεύμα", σημείωσε με νόημα ο Δήμαρχος.

Φωτογραφία απο: Facebook

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News