Χρήστος Κολοβός: Ενεργειακές πολιτικές που βλάπτουν το πορτοφόλι της κοινωνίας

Απόψεις
Χρήστος Κολοβός: Ενεργειακές πολιτικές που βλάπτουν το πορτοφόλι της κοινωνίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Κολοβός, μίλησε ακόμη για τις νέες ρυθμίσεις από την ΡΑΕ που αφορούν τους λογαριασμούς του καταναλωτή, αλλά και τις λάθος επιλογές ενεργειακά, που οδήγησαν σε φτωχοποίηση την κοινωνία

Ο Χρήστος Κολοβός,  Δρ Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ τ. Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, μιλώντας σήμερα στον 98.4 για όλο το πλέγμα της ενεργειακής πολιτικής στην Ελλάδα, τόνισε με έμφαση πως οι πολιτικές επιλογές από τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι τα χρηματιστήρια ενέργειας  και τις πρώτες ύλες, έχουν ως στόχευση τελικά το πορτοφόλι του καταναλωτή και την φτωχοποίηση της κοινωνίας.

Σημείωσε, πως από την στιγμή που έχει διαλυθεί όλο το σύστημα του λιγνίτη στη χώρα, δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει πλήρως όλο το σύστημα του κι ενώ τον εξάγουμε στα Σκόπια, όπου παράγεται ρεύμα φθηνότερο και σε ασφαλώς ρυπογόνες εγκαταστάσεις.

Την ίδια ώρα ο ίδιος ο Υπουργός Ενέργειας, σε απόφαση του για το λιγνιτωρυχείο της Αχλάδας στη Δυτική Μακεδονία, ομολογεί ότι ο λιγνίτης είναι η φθηνότερη εγχώρια εναλλακτική έναντι του εισαγόμενου φυσικού αερίου κι ενώ επί 3,5 χρόνια η χώρα έχει προχωρήσει στη βίαιη απολιγνιτοποίηση της, αντί να εξασφαλίσει ιδίως σε συνθήκες βαθιάς ενεργειακής κρίσης την ενεργειακή θωράκιση και αυτονομία της χώρας.

Ο κ. Κολοβός, μίλησε ακόμη για τις νέες ρυθμίσεις από την ΡΑΕ που αφορούν τους λογαριασμούς του καταναλωτή, αλλά και τις λάθος επιλογές ενεργειακά, που οδήγησαν σε φτωχοποίηση την κοινωνία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News