Δημήτρης Καραϊτίδης: Ετοιμότητα χωρίς αυταπάτες για την Τουρκική πολιτική αναθεώρησης

Απόψεις
Δημήτρης Καραϊτίδης: Ετοιμότητα χωρίς αυταπάτες για την Τουρκική πολιτική αναθεώρησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός από την διπλωματική , πολιτική και στρατιωτική προετοιμασία, πρέπει να ενημερωθεί και ο ελληνικός λαός, πως μια επιθετική ενέργεια της Τουρκίας δεν θα είναι πλέον ένα απροσδόκητο γεγονός

Ο πρέσβης  ε.τ. Δημήτρης Καραϊτίδης, τόνισε σήμερα στον 98.4 πως δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη για την Τουρκική πολιτική αναθεώρησης με στόχο να αποσπάσει από την Ελλάδα και την Κύπρο, σε θέματα κυριαρχικών δικαιωμάτων και κυριαρχίας. Ούτε οι πολύτιμες συμμαχίες της χώρας , μπορούν να αποθεώνονται και να καλλιεργούν εφησυχασμό, αφού το μείζον είναι οι δικές μας διπλωματικές και αποτρεπτικές ενέργειες σε όλα τα πεδία.

Όπως είπε, εκτός από την διπλωματική , πολιτική και στρατιωτική προετοιμασία, πρέπει να ενημερωθεί και ο ελληνικός λαός, πως μια επιθετική ενέργεια της Τουρκίας δεν θα είναι πλέον ένα απροσδόκητο γεγονός.

Είναι θετικό ότι ξεκίνησαν οι έρευνες νότια της Κρήτης και πάνε και πιο νοτιοδυτικά αλλά όχι μέχρι την μέση γραμμή με την Λιβύη, όμως άλλο πεδίο αυτό και αναγκαίο για τους υδρογονάνθρακες , μετά από πολυετή καθυστέρηση.

Η ακύρωση στο πεδίο   του παράνομου Τουρκολιβυκού μνημονίου, είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα και να μην το συγχέουμε με τις έρευνες αυτή την στιγμή.

Μάλιστα τονίζει εμφατικά, ότι μπορεί το επίπεδο των συμφωνιών με την Αίγυπτο να είναι καλύτερο από άλλες περιόδους, όμως στις διεθνείς σχέσεις τίποτα δεν είναι στατικό και καλόν είναι η πρόσφατη ολιγόλεπτη επαφή Ερντογάν και Σίσι στο Κατάρ, να μας κρατήσει σε εγρήγορση, από την στιγμή που η Αίγυπτος στις σχέσεις με την Τουρκία είναι εξαιρετικά προσεκτική , προς κάθε κατεύθυνση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News