default-image

Στ. Λυγερός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει τον κόσμο, τι σηματοδοτεί στη Μεσόγειο

Απόψεις
Στ. Λυγερός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει τον κόσμο, τι σηματοδοτεί στη Μεσόγειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αλλαγές αυτές θα έχουν επίδραση καταλυτική και στη Μεσόγειο, αλλά το μείζον θέμα για τον Σταύρο Λυγερό, είναι όχι η πάγια στρατηγική και οι βλέψεις της Τουρκίας, αλλά αν το ελληνικό πολιτικό σύστημα, έχει βούληση αρχικά αποτροπής, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα ότι θα απαντήσει αποφασιστικά σε κάθε αμφισβήτηση κυριαριχκών δικαιωμάτων και κυριαρχίας

Ο αρθρογράφος- αναλυτής και συγγραφέας, επικεφαλής του SLpress.gr Σταύρος Λυγερός, εξηγεί στον 98.4 με αφορμή το υπό έκδοση νέο του βιβλίο, που συνέγραψε με τον δρ. Σωτήρη Δημόπουλο, γιατί ένας "τοπικός" πόλεμος στην Ουκρανία, αλλάζει γεωπολιτικά όλο τον κόσμο.

Οι αλλαγές αυτές θα έχουν επίδραση καταλυτική και στη Μεσόγειο, αλλά το μείζον θέμα για τον Σταύρο Λυγερό, είναι όχι η πάγια στρατηγική και οι βλέψεις της Τουρκίας, αλλά αν το ελληνικό πολιτικό σύστημα, έχει βούληση αρχικά αποτροπής, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα ότι θα απαντήσει αποφασιστικά σε κάθε αμφισβήτηση κυριαριχκών δικαιωμάτων και κυριαρχίας.

Ο ίδιος αναρωτήθηκε τι βούληση εκδηλώνουμε ως χώρα, όταν Υπουργός πρώτης γραμμής έχει διακηρύξει από το 2020 ως "κόκκινη γραμμή" τα 6 ν.μ., που ποτέ δεν αμφισβήτησαν οι Τούρκοι και δύο χρόνια μετά δεν έχουμε προχωρήσει καν στα 12 ν.μ. χωρικών υδάτων, έστω γύρω από όλη την Κρήτη και την Γαύδο, το δυτικό και κεντρικό Αιγαίο ή τις ακτές της Πιερίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News