default-image

Αβραάμ Ζεληλίδης: Ο Πρωθυπουργός για το Κατάκολο, φανέρωσε την επικοινωνιακή χρήση των υδρογονανθράκων

Απόψεις
Αβραάμ Ζεληλίδης: Ο Πρωθυπουργός για το Κατάκολο, φανέρωσε την επικοινωνιακή χρήση των υδρογονανθράκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μόνη ίσως εξαίρεση την Κρήτη, είπε ο κ. Ζεληλίδης, όπου οι μεγάλες ποσότητες θα είναι φυσικό αέριο, όλες οι άλλες περιοχές έχουν και πετρέλαιο σε ποσότητες

Ο καθηγητής Γεωολογίας και διευθυντής του Ινστιττούτου Υδρογονανθράκων στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Αβραάμ Ζεληλίδης, μιλώντας στον 98.4 επεσήμανε ότι οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι δεν θα προχωρήσουν οι έρευνες για το Κατάκολο λόγω ύπαρξης πετρελαίου, αδειάζοντας έτσι τον Υπουργό του Σκρέκα.

Όπως είπε, είναι η ίδια περιοχή που εκλύει και μεγάλες ποσότητες επί χρόνια μεθανίου που εγκαταλείπεται.

Αλλά αυτό μαθηματικά οδηγεί σε εγκατάλειψη και της περιοχής των Ιωαννίνων, που επίσης είναι επιβεβαιωμένο ότι έχει πετρέλαιο με ότι συνεπάγεται για τις μεγάλες εταιρείες αξιοποίησης κοιτασμάτων.

Με μόνη ίσως εξαίρεση την Κρήτη, είπε ο κ. Ζεληλίδης, όπου οι μεγάλες ποσότητες θα είναι φυσικό αέριο, όλες οι άλλες περιοχές έχουν και πετρέλαιο σε ποσότητες.

Πως λοιπόν θα πεις στις εταιρίες ότι οι γεωτρήσεις θα αφορούν μόνο το φυσικό αέριο και ποια έτσι θα σε πάρει στα σοβαρά, αναρωτήθηκε;

Όπως είπε, από την στιγμή που δημοσιοποιήθηκε και δεν διαψεύστηκε, πως οι νέες σεισμικές έρευνες γίνονται με μίσθωση ερευνητικών από την ΕΔΕΥ και όχι από τις εταιρίες, είναι προφανές πως τίποτα δεν είναι δεδομένο στο τέλος και δυστυχώς για τον ίδιο, με την ευχή να διαψευστεί όπως λέει στο τέλος, οι υδρογονάνθρακες χρησιμοποιούνται επικοινωνιακά, αλλά βούληση και στρατηγική βάθους και έλξης των μεγάλων εταιρειών δεν υπάρχει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News