Μ. Φραγκάκης: Χορεύουμε με τα ρίχτερ χωρίς να ξέρουμε τι ακολουθεί

Απόψεις
Μ. Φραγκάκης: Χορεύουμε με τα ρίχτερ χωρίς να ξέρουμε τι ακολουθεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώνουμε την πρώτη καταγραφή των ζημιών και αιτούμαστε την κάθοδο μηχανικών από το υπουργείο να ελέγξουν τα κτίρια

47 οι δονήσεις μετά τα 4,8 ρίχτερ το πρωί του Σαββάτου.  

Έλεγχο σε όλα τα κτίρια του Δήμου συνέστησε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης. Εμφανίστηκε ωστόσο σχετικά καθησυχαστικός για το φαινόμενο (αν και σημείωσε ότι το φαινόμενο των σεισμών στη συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει ακόμα φτάσει στο τέλος του).   

Την ανάγκη ελέγχων στα κτήρια, ιδίως σε παλιές κατασκευές, επισήμανε και ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος ήταν καθησυχαστικός για τα συνεχή χτυπήματα του Εγκέλαδου, που πάντως έχουν προκαλέσει μια γενικευμένη αναστάτωση όχι μόνο στον δήμο Μινώα Πεδιάδος, αλλά και σε άλλες περιοχές του νησιού.

«Οι κάτοικοι ανησυχούν καθώς η σεισμική διέγερση διαρκεί για μεγάλο διάστημα και δεν γνωρίζουμε τι ακολουθεί» σημειώνει στο Ράδιο 98.4 ο Δήμαρχος Μανόλης Φραγκάκης. Προσθέτει ότι οι υπηρεσίες του Δήμου επιχειρούν να καταγράψουν το συντομότερο δυνατό τις ζημιές – 1η οπτική επαφή – ώστε το αίτημα για εκτεταμένο έλεγχο να αποσταλεί άμεσα στο αρμόδιο υπουργείο και επισημαίνει επίσης στους πιστούς πως έξι με επτά εκκλησίες έχουν υποστεί ρωγμές ενώ στο καμπαναριό εκκλησίας του Αρχοντικού η ζημιά είναι μεγαλύτερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News