Υποχρέωση όλων η στήριξη στον φερέλπις Απόστολο Παπαστάμο !

Απόψεις
Υποχρέωση όλων η στήριξη στον φερέλπις Απόστολο Παπαστάμο !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το όνομα του Απόστολου Παπαστάμου, του πρωταθλητή του ΝΟΧ, καταχωρήθηκε πλέον στο βιβλίο της ιστορίας της ελληνικής κολύμβησης με το εκπληκτικό 4:11.93 στα 400μ. Μικτή Ατομική και το Παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε.

Ο νεαρός πρωταθλητής μπορεί να εξέπληξε ευχάριστα όσους δεν τον γνώριζαν μέχρι προσφάτως όμως οι άνθρωποι του (προπονητές, παράγοντες, οικογένεια) που ξέρουν τι είναι ικανός να πετύχει, πιστεύουν σε αυτόν, αφού η βελτίωση του τα δύο τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή!

Χαρακτηριστικοί της εντυπωσιακής του εξέλιξης είναι οι χρόνοι του. Μέσα σε περίπου δύο χρόνια έχει καταφέρει να κατεβάσει τον χρόνο του στα 400μ. Μικτή Ατομική κατά δέκα δευτερόλεπτα.

Το 2017 το ατομικό του ρεκόρ ήταν 4.21.89 και το απόγευμα του Σαββάτου έκανε 4.11.93! Η συγκεκριμένη επίδοση πέρα από Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων και φυσικά Πανελλήνιο στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία είναι και Πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών.

Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό αυτό που έκανε το βράδυ του Σαββάτου ο νεαρός κολυμβητής αρκεί να αναφέρουμε πως αυτή την στιγμή έχει τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην Ευρώπη πίσω από τους Λίτσφιλντ (Μ. Βρετανία, 4.10.94) και Βεράζτο (Ουγγαρία, 4.11.90) ενώ είναι έκτος στον κόσμο με τους Σέτο, Λίθερλαντ και Σουάνσον να προστίθενται στην εξίσωση.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής μετά τα δύο μετάλλια στο Ευρωπαϊκό και τα άλλα δύο στο Παγκόσμιο έδειξε ικανός να ανέβει στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το επόμενο καλοκαίρι.

Πριν λίγους μήνες ο 18χρονος Απόστολος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Λύκειο ακολουθώντας ένα αυστηρό πρόγραμμα που ξεκινούσε στις 6:00 το πρωί με πολύωρες προπονήσεις στις οποίες ήταν πολύ αφοσιωμένος. Πλέον μπορεί να κοιτάξει με αισιοδοξία την επόμενη ημέρα στη ζωή του, η οποία είναι αρκετά πιθανό να είναι στις ΗΠΑ όπως έκαναν άλλωστε και οι Ανδρέας Βαζαίος και Κριστιάν Γκολομέεβ.

Μία τέτοια εξέλιξη θα ανοίξει νέους δρόμους στην πορεία του.

Άλλωστε όπως συμβαίνει με τους περισσότερους Έλληνες αθλητές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονείται ο Απόστολος Παπαστάμος δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές.

Βλέπετε όλο τον χρόνο κάνει προετοιμασία σε ανοικτό κολυμβητήριο των Χανίων, με ότι αυτό συνεπάγεται και πολλές φορές αναγκάζεται να μετακομίσει από την 50άρα πισίνα στην 25άρα . Παρά το γεγονός ότι έχει την απόλυτη στήριξη του ΝΟΧ, αυτό δεν είναι αρκετό όταν κάνεις πρωταθλητισμό αυτού του επιπέδου και καλείσαι να συναγωνιστείς αθλητές που προπονούνται σε επαγγελματικά πρότυπα.

Επιβάλλεται λοιπόν η ΚΟΕ και η Πολιτεία να σταθούν στο πλευρό του Παπαστάμου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του στην Ολυμπιακή χρονιά που θα ξεκινήσει.

Η παρουσία του είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα για τον ελληνικό αθλητισμό και είναι υποχρέωση όλων να δημιουργήσουν τις καταλληλότερες προϋποθέσεις εξέλιξης του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News