Κρητικοί υφυπουργοί αθλητισμού και ΓΓΑ!

Απόψεις
Κρητικοί υφυπουργοί αθλητισμού και ΓΓΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράδοση προσφοράς στην Κρήτη από τον Λευτέρη Αυγενάκη ...και ηλίστα του Γκέραρντ

 Η επιλογή του Λευτέρη Αυγενάκη που από σήμερα θα είναι ο νέος υφυπουργός αθλητισμού, συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία για τον νέο του ρόλο στην κεντρική σκηνή και παράλληλα διαθέτει το πλεονέκτημα να αντιλαμβάνεται με ευκολία τις λεπτές γραμμές και τα σημεία που κάνουν τη διαφορά.

-Η προϊστορία του κοντά στον ΟΦΗ και στα θέματα των αθλητικών συλλόγων του Ηρακλείου, είναι πλούσια, με δράσεις, ανακοινώσεις, αρκετές ερωτήσεις σε προηγούμενες περιόδους της Βουλής και αρκετές παρεμβάσεις, είναι γνωστή και δεδομένη.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, έχει σταθεί στο πλευρό των Μικτών Ομάδων της ΕΠΣΗ και έχει πάρει θέσεις στο μείζον ζήτημα που σχετίζεται με την εγκατάλειψη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου από την προηγούμενη Κυβέρνηση, που είχε κλείσει την κάνουλα στις χρηματοδοτήσεις προς τα ερασιτεχνικά σωματεία και άλλα πολλά.

Η επιλογή επίσης είναι ωφέλιμη και για πολλά ανοικτά ζητήματα του κρητικού αθλητισμού, ζωτικής σημασίας, ώστε να δοθούν λύσεις.

Μην ξεχνάμε ότι προηγούμενοι κρητικοί πολιτικοί, που υπηρέτησαν τον αθλητισμό είτε ως υφυπουργού αθλητισμού, είτε ως διευρυμένοι σε εξουσία ΓΓΑ, προσφέραν πολλά (και) στην ιδιαίτερη πατρίδα τους την Κρήτη (Κουράκης, Βιρβιδάκης, Βαλυράκης, Σαρρής)…

Ο αθλητισμός της χώρας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και δεν είναι μόνο οι ανοικτές υποθέσεις στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Είναι και όλα τα άλλα, που μπήκαν κάτω από αψυχολόγητες ή άλλες μη σταθερές ρότες από τις επιφοιτήσεις -συχνά εικονικών συχνοτήτων- από τους προηγούμενους πολιτικούς τους προϊστάμενους, όπως ο Σταύρος Κοντονής και Γιώργος Βασιλειάδης.

Η εξυγίανση που επαγγέλθηκαν έγινε στην πράξη μονόπρακτο για έναν, άντε για δύο ρόλους, οι οικονομικές δαπάνες ξένων και "δικών" έχουν κάνει βαρύ το φορτίο των Ομοσπονδιών και ένα σωρό άλλα ζητήματα προκαλούν πονοκέφαλο, ως νέα προβληματικά συμπτώματα που προστέθηκαν στις ήδη πληγές που παρέλαβαν.

Η χώρα χρειάζεται έναν σοβαρό και συγκροτημένο άνθρωπο στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού γνώστη των ευαίσθητων ζητημάτων του, που θα λειτουργεί προς όφελος του και όχι με κριτήρια συμφερόντων που αφορούν τους ιδιοκτήτες αθλητικών ανώνυμων εταιρειών και θα έχει τους δέκτες να λαμβάνει τα μηνύματα των αναγκών του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Κι αυτά:

-Πραγματικά ήταν ανατροπή η τοποθέτηση του Λευτέρη Αυγενάκη στο υφυπουργείο αθλητισμού, αφού λέγεται ότι ήταν στο πλάνο για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά οι καραμπόλες της σύνθεσης της κυβέρνησης, τον έφερε στον κόσμο των σπορ!

-Φυσικά και δεν είναι κατηγορία, ότι ο νέος υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είναι φανατικός οπαδός του ΟΦΗ… Ας αναρωτηθούν οι πρώτοι «επικρίνοντες», τι Θεό λάτρευαν από τις ομάδες οι δυο προκάτοχοι του και προσκείμενοι τους. Αρκετά, με αυτά…

-Διατυπωμένη εκτίμηση: "Η επιλογή του 47χρονου πολιτικού μηχανικού, που εκλέγεται στο νομό Ηρακλείου, δείχνει ότι η νέα Κυβέρνηση θα δώσει μεγάλη βαρύτητα σε έναν χώρα που είναι ρημαγμένος και διαλυμένος, λόγω της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ".

Ας ληφθούν υπόψη και τα στοιχεία που ανέδειξε ο Κυριάκος Θωμαίδης στο blog του για τον Λευτέρης Αυγενάκη.

 -Άνθρωπος της απόλυτης εμπιστοσύνης της οικογένειας Μητσοτάκη, είχε αναδείξει στη Βουλή το σκάνδαλο της κάρτας υγείας που οδήγησε σε ποινική καταδίκη τριών πρώην προέδρων της ΕΠΟ. Σωστό!

-Η σχέση εμπιστοσύνης αναδεικνύεται και από το ότι ακολούθησε προ δεκαετίας τη Ντόρα Μπακογιαννη στο κόμμα της. Σωστό/

-Ο κ.Αυγενάκης χθες έλαβε 24.298 σταυρούς, τη στιγμή που η ΝΔ στο Ηράκλειο πήρε 51.579. Σωστό!

Η "Λίστα του Γκέραρντ"!

-Αυξάνονται και πληθύνονται τα πρόσωπα που συνέδεσαν ως ποδοσφαιριστές το όνομά τους, με τις ευρωπαϊκές δόξες του ΟΦΗ στο επιτελείο που θα σηκώσει το βάρος βλέψεων και στόχων που θέτει το πρόγραμμα της ΠΑΕ ΟΦΗ με ποδοσφαιρικό ηγέτη τον Γιάννης Σαμαρά.

-Το ρεπορτάζ είναι πλούσιο αυτές τις μέρες με αυτά τα ονόματα και έγινε πλουσιότερο με την επιστροφή του Νίκου Νιόπλια αυτή τη φορά ως άμεσος συνεργάτης Γιάννη Σαμαρά και τον ΟΦΗ. Ο Γρηγόρης Τσινός, ήταν γνωστό ότι θα ερχόταν από την αρχή, το καλοκαίρι και μάλιστα στον ρόλο που του ανατίθεται.

-Φυσικά είναι πολλές οι μορφές αυτές που καταφτάνουν για να στηρίξουν το (μεγαλεπήβολο) σχέδιο του Γιάννη Σαμαρά για τον ΟΦΗ, σε σημείο να μιλάμε για «Λίστα του Γκέραρντ», κατά παράφραση της γνωστής ταινίας «Η λίστα του Σίλντερ»!

-Το βλέπουν κι έτσι: "Κοσμογονία στον ΟΦΗ. Πήρε Νιόπλια, Τσινό, Κωφίδη, Αλεξούδη και Δερμιτζάκη"

-Ανοίγει περισσότερο επικοινωνιακά με τη νέα σεζόν η ΠΑΕ ΟΦΗ, αφού ουσιαστικά όλα οργανώνονται και προετοιμάζεται αμιγώς στο πλαίσιο του επαγγελλόμενου project. Στην υγειά μας Γιάννη!

-Τα σενάρια για πιθανή συμμετοχή της Εθνικής Αργεντινής στο δικό μας Nations League, μετά τα όσα μετέδωσε το «Fox Sports» για τα παράπονα των Αργεντινών αναφορικά με τη διαιτησία του Copa America, κόπηκαν στα δύο από την απόλυτη θέση της UEFA:

-«Δεν υπάρχει καμία αλήθεια για πρόσκληση στην Αργεντινή να συμμετάσχει στις διοργανώσεις της UEFA, ούτε να αποτελέσει μέλος της UEFA».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News